14 de maig 2013

CUINA AMB COL, BLEDA I ESCAROLA - FIRA DE ST ISIDRE (Viladecans)



Fa uns dies em van demanar si podia portar alguns blogaires a la Fira de St. Isidre de Viladecans per a participar en la sessió de cuina en directe de l'espai gastronòmic que des de l'any passat organitza el gremi de restauració de la ciutat. Em va fer gràcia organitzar-ho ja que fins ara, era jo el que anava convidat a aquests tipus d'events... 

Per a assegurar el "tanto" vaig proposar-ho a blogaires seriosos i propers i amb qui hi tinc molt bon rollo, no fos cas que la primera juerga gastronòmica que organitzo, fos un desastre!!
Per tant, com que el nombre de blogs a convidar era molt limitat vaig proposar-ho a la Nuni de "cuinetes", la Sandra i el Xavi de "la bordeta" i l'Òscar de "de cuina" que va venir amb la Cristina.

Primer vam visitar la 43ena mostra de paneres. Amb aquest nom, cap de nosaltres podia imaginar de què es tractava i vam quedar bocabadats en veure les construccions de les tres categories (de qualitat, artístic de gra, artístic verd), veritables falles hortícoles, algunes de més de quatre cents quilos de pes! 







Un cop vista l'exposició i encara en estat de xoc per la majestuositat, originalitat, inventiva i color del que acabàvem de veure, vam conèixer al Dani i l'Alba de Babilon especialistes amb jardineria vertical que acaben de llençar un producte innovador que permet tenir plantes aromàtiques i de cuina a dins de casa mitjançant un plafó penjant que venen ja cultivat amb producte ecològic certificat. 


Seguidament, la sessió de cuina en directe a l'espai gastronòmic!!! que és lo nuestro...

Els tres plats giraven entorn als productes de temporada del parc agrari del Llobregat com son la bleda, la col i l'escarola. 


Cal recordar que és l'únic parc agrari de tota Europa al costat d'una gran capital i d'una zona metropolitana amb una densitat de població tan accentuada, tot un luxe del qual, un cop més, no en som conscients i no valorem prou!. La punyetera comoditat de comprar al súper a vegades ens porta a menjar verdures exportades de l'altre punta de món prescindint del nostre producte proper, fresc i compromès amb el nostre patrimoni gastronòmic-cultural i desenvolupament econòmic. Àla, ja ho he dit!!!

Aquest compromís mica en mica es va estenent pels municipis i ciutats de l'àrea metropolitana amb pas ferm com en el cas del mercat de pagès de la Colònia Güell amb producte fresc del parc agrari que cada dissabte pel matí té lloc al "camet". Esperem que en la propera edició de la fira de St. Isidre, els pagesos de la Cooperativa Agrícola de Viladecans donin una empenteta a l'esdeveniment oferint els seus productes a la zona de paradistes on enguany comptava només amb una parada de fruites i verdures amb uns preus i una qualitat al·lucinants!!! 



Aquí teniu el vídeo d'aquesta recepta


Un cop acabada la sessió vam estar conversant amb el Salvador, el Javier i el Mingo del gremi d'hosteleria de Viladecans i la Carme, regidora de comerç i turisme tot compartint un calamar farcit de botifarra negra amb mongetes i un caneló de pollastre pota blava, amb un Syrah gentilesa de Maset del Lleó. Una conversa amena i distesa sobre el futur de la fira i del paper dels pagesos de la cooperativa agrícola de Viladecans, de la cuina de proximitat, del futur del sector, etc... chapeau!!




Ens van estar explicant el proper esdeveniment gastronòmic de la ciutat, el FiraTapa que tindrà lloc el proper divendres 17 de Maig (divendres vinent!!!)


#Vilatapasolidaria // @rutatapa20 
Com podeu veure, un matí molt productiu amb bon menjar, bona companyia i ple de bones iniciatives i plans de futur. L'any vinent estarem al tanto de com evoluciona tot plegat...No us ho perdeu!!!

Una altra crònica a "de cuina"


6 comentaris:

  1. Aquí una blocaire seriosa, propera i amb qui hi tens molt bon rotllo... jajajajajaja!!! Gràcies rei!
    Les paneres eren espectaculars i per sobre d'això hi ha la il·lusió tremenda de les persones que les han fet.
    Com ja vem comentar es complementaria molt bé si poguéssim trobar un petit mercat de pagès que acabés de tancar el cercle de la fira (i consolidar-se de manera setmanal com ha fet el Prat per exemple). El format del Showcooking a tres mans i un conductor súper adequat! S'hauria d'aplicar més sovint per fer-los més dinàmics. I el tast de tot plegat molt i molt bo! Ah! I el Roger a part de ser un gran organitzador és un encant!
    Gràcies per convidar-me a conèixer la Fira! L'any vinent s'hi haurà de tornar! ;) Ptns Beumix!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Òstres...els mercats de pagès tenen un gran futur!!! però em temo que no s'ha apostat gaire pel model productiu en els darrers anys i això marca.
      Aquesta colla ja estan pensant amb l'espai gastronòmic de l'any vinent i tenen moltes idees guais.
      A veure si repetim!!!
      Petonarros

      Elimina
  2. Aquí una altra blocaire seriosa (ehem!), propera i amb qui tens bon rotllo, com molem eh? :P
    Ja saps que els de la bordeta no som molt d'anar a "events", però si ens hi convides tu hi anem volant... i a sobre si veiem unes paneres tan xules i currades, ens donen de jalar en un show cooking ben distés, tenim el provilegi de la bona companyia i de la bona conversa, què més es pot demanar? Més!!
    Petonets i gràcies
    Sandra
    PD: totalment d'acord amb la Nuni, un 10 pel Roger també!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per poc que puguem, si els llocs molen molt millor, no?? ja que la companyia ja és estupenda....
      Ah, i gràcies per "la bèstia" de les carmelites!!! estava boníssima
      Ja li he passat parte al Roger, és un bon paio!!!

      Elimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)