16 de maig 2011

MANDONGUILLES AMB FORMATGE

Avui mandonguilles, pilotes i pilotilles. Teníem una safata de carn picada a la nevera i calia cuinar-la ja que la data de caducitat avançava de forma implacable.

Les mandonguilles a casa tenen molt d’èxit però les fem molt de tant en tant. Segurament per mandra perquè un cop t’hi poses, és ben senzill i ràpid.

Aquest cop vaig variar la forma tradicional de fer-les i vaig substituir l’all i el julivert per formatge d’untar (de terrina, vaja). Van quedar molt suaus tant de gust com de textura i això va fer repetir a tothom fins que es van acabar. La canalla no perdona!

Ens caldrà: 800 gr. carn picada (porc, vedella o mixta), un rovell d’ou, 100 gr. de formatge d’untar, pa ratllat, sal i pebre, 500gr de tomàquet triturat i una ceba.

Ho barregem tot ben barrejat i fem les boles a la mida que vulguem. Les espolsem amb farina de blat i les fregim amb oli d’oliva ben calent. Si les boles han quedat grans, vigilem que no es cremin afluixant el foc i donant-li la volta sovint.

Un cop estan cuites separem i amb el mateix oli sofregim una ceba, aboquem el tomàquet i deixem reduir una estona a foc lent. Afegir de nou les mandonguilles per a que quedin ben ofegades amb el tomàquet.

Podem acompanyar-les amb arròs blanc, pasta, puré de patates, etc...

Imprescindible un bon tros de pa!!

Bon profit.


6 comentaris:

  1. Boníssimes aquestes mandonguilles! Buah, me'n menjava un bon plat ara mateix. Me l'apunto!
    Petons!

    ResponElimina
  2. Mai se m'hauria acudit posar formatge a les mandonguilles, ho provaré.

    ResponElimina
  3. Anònim18/5/11

    Mmmmmmmmmmm! me les tornaria a menjar ara! i això que ja he sopat! boníssimes

    Gl

    ResponElimina
  4. Anònim18/5/11

    Espero tenir la oportunitat de provar-les ;-)) Entren al menú??

    Cèlia

    ResponElimina
  5. Variant:

    Jo alguna vegada n'he fet inserint un dau de formatge de Cabrales dins de la mandonguilla, un cop la bola ja està feta. Es tanca la carn i llestos. El plat queda molt potent, però llavors les acompanyo amb bolets i bon bon sofregit molt lleuger de tomàquet. Un vi amb personalitat i cos es mostra gairebé imprescindible per acompanyar-les.

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)