11 de des. 2012

FARCELLS DE FORMATGE


Un any més les agendes bullen i els dies s'omplen de convidades, trobades, celebracions i excuses per a seure al voltant d'una taula fornida amb especialitats festives i els licors més preuats (que sovint és una mica el de sempre però canviant les estovalles i l'aixovar...) 

Aquesta fal·lera cal ventilar-la en sis o vuit dies mal contats ja que si no, una espècie de buidor fraternal ens posseirà al més pur estil "pesadilla antes de navidad". 

Si, volent o no us trobeu en aquest cas, cal no perdre el nord culinari i tenir present que és una de les èpoques de l'any en que mengem més i millor i que és un bon moment per a provar coses noves...

Aquest és el cas! Em van demanar que prepares "alguna cosa d'aquelles que fas" i no m'hi vaig poder resistir. Via lliure Beumalista...

Des de feia un temps, tenia al cap de fer uns farcells amb pasta de full. Una barreja entre el xupa-xup de formatge de la Cristina i el pastís salat de la Leo i com que a més, estem  a les portes de la última recepta del 15 doncs he fet un refregit de tot plegat!

Per a fer-ne 10 unitats, ens caldrà: 250 gr de formatge d'untar, una cunya de formatge gorgonzola (diria que també és de 250 gr.), un paquet de formatge parma (o similar) en pols, un ou, una planxa de pasta de full.

La barreja de formatges la podeu fer al gust però és important que no quedi molt líquid ja que quan ho enfornem no ens vessi per tot arreu.

Primer barregem tots els formatges amb paciència (si els traieu de la nevera i els deixeu uns quinze minuts a temperatura ambient us serà més fàcil). Cal que quedi un farcit homogeni i sense gaires grumolls. 

Després, estirem la pasta de full i la tallem a rectangles (o quadrats...) i distribuïm el farcit entre totes les planxes. Ho tapem i amb compte segellem el farcell (és important fer-ho bé per a que no es coli el formatge i vessi quan estigui al forn). 

Fem un petit tall a sobre de cada farcell per a que pugui respirar i el pintem amb l'ou batut.  Ho posem al forn durant uns 10 o 12 minuts a 170º-190º

L'encàrrec va funcionar i es va acabar tot de seguida...és el millor que li pot passar a algú que cuina!

Per tan ràpid i fàcil com és, segur que sortirà més d'un cop amb altres ingredients, #loqueyotediga

No puc plegar sense fer un emotiu i sentit comentari a la Sandra i el Xavi d'els fogons de la bordeta que durant tant de temps han tirat endavant la iniciativa del quinze:

Sou uns putos-cracks !!! exemple de tenacitat, bonrrollisme i serietat. Ens heu donat a tots plegats un gran i valuós exemple de compromís friquicuiner!!!

Àpa, ja està dit....


7 comentaris:

  1. Quina bona pinta!!! entren pels ulls!petons

    ResponElimina
  2. T'he dit mai com m'encanta el formatge? jajajaja Bé, de fet fa una estona... però com que estic jo muy "lanzá" i no vull perdre punts davant teu, et diré una cosa que t'emocionarà: Quina bona pinta fan!!!! (riures enllaunats)
    Res, que em poso tonta i aquestes coses m'emocionen, tu sí que ets el puto crack alfa!
    Petonarros guapix!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Aix que bonic! :') Tens raó són els putos cracks que ens continuaran enlluernant amb el seu savoire faire de Els fogons de la Bordeta! Fan un equip genial!

    I els teus pastissets de formatge tremendus! Sóc fanàtica del formatge!!! M'encanta de totes menes!! Ja et vaig dir que quan comences a treballar amb pasta de full se t'obre un món de possibilitats! A continuar explorant-les! Una abraçada guapix! ;)

    ResponElimina
  4. Formatge, com m'agrada. Aquests farcells fan una pinta que enamora. Ens trobarem orfes sense el 15 eh.
    Nani

    ResponElimina
  5. Una opció ben golosa!!!! calentets amb el formatge fonent-se...mmm em deleixo nomès de pensar-ho!

    ResponElimina
  6. Entren pels ulls Sussi...però quan a més, entren per la boca ja és la bomba!! ;-P

    Sandra, ho vaig saber tard...just però tard! sinó no hagués acomiadat la R15 amb formatge #tushuro

    Nunix, tens més raó que un sant!!! la pasta de full és la bomba...no dona, tens raó amb que la Sandra i el Xavi son un passote!!!

    Nani, entre les magdalenes amb melmelada i la comissura i aquests farcellets que enamoren, ens haurem d'acabar citant!!! hahahaha

    Ho tens, Abril...ho tens!!! és exactament això! mmmmmmm

    ResponElimina
  7. La pasta de full és fantàstica, en un moment pots fer un entrant, un postre o qualsevol altre plat i combinat amb formatges.....

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)