4 de febr. 2011

RODÓ DE POLLASTRE FARCIT

Aquest cap de setmana és la 160 fira de la Candelera a Molins de Rei i toca un menú per a no atabalar-se gaire a la cuina. Cal deixar alguna cosa feta senzilla i que doni un bon resultat per a si s'acaben afegint convidats a darrera hora.

Us passo una recepta de pollastre farcit amb bacó i formatge estofat. Val a dir que podeu fer el mateix variant la carn i canviar-la per costelles o galtes de porc, fricandó o rodó de vedella, etc.

En aquest cas, el rodó de pollastre farcit és comprat (congelat) ja que es tracta de no destinar més hores del compte. Tanmateix si voleu fer-lo vosaltres, no té cap secret.

Ens caldrà: Un rodó de pollastre farcit, quatre patates, una ceba, dues pastanagues, dues fulles de llorer, una branqueta de farigola, tres alls sencers, dos cullerots de caldo, un raig d’oli, un got de cervesa, sal i pebre.

Posem un bon raig d'oli a la cassola i marquem el pollastre per tot arreu a foc viu. Afluixem el foc al mínim i afegim les patates pelades i trencades (millor que no pas tallades pel midó que desprenen), les pastanagues, la ceba a trossos, el llorer, la farigola, els alls sencers, el caldo i ho salpebrem tot.

Ho deixem coure a foc lent durant una hora girant periòdicament el rodó. Afegim el got de cervesa (també podeu fer servir vi blanc) i deixeu que continui reduïnt lentament mitja horeta més.


Aquest tipus d'estofats, guanyen intensitat i gust quan reposen. En aquest cas, deixe-ho dins la cassola ben tapat i a la nevera (o a fora depenent de la temperatura de la casa). Quan calgui servir, escalfar-ho de nou deu minuts a foc viu i llestos. Per això és aconsellable fer-ho la nit de dijous o divendres.


 


A casa som cinc i la safata parla per ella mateixa...

Bon profit i BONA FIRA!!


3 comentaris:

  1. Anònim4/2/11

    Ostres Jordi!!
    Ahir el vaig fer justament per deixar-lo fet per el cap de setmana, ja miro com el fas i ho comentem, és una de les meves especialitats.

    Moltes gràcies!!!
    Bona Fira!

    Sara

    ResponElimina
  2. Anònim14/2/11

    Bé Jordi,
    Ja l'he fet. Facilet, facilet.
    Gran comunicador, ja era hora d'algú que faci de la cuina una activiat senzilla i agaradable.
    felicitats i continua així.
    Citron

    ResponElimina
  3. Anònim18/2/11

    El pollastre farcit tot un èxit, tot i que la propera vegada li afagiré l'all i les pastanagues... perquè crec que ha quedat una mica "sosu"... però molt bó, el toc del vi blanc és fundamental!!

    Aby

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)