23 de nov. 2012

MÉS ÀPATS DE "JOPOSO"

Després d'una cadena de correus interminables i un ball de dates trepidant, finalment vam trobar-nos la jovenalla de la família. Dic jovenalla per eliminació ja que tot eren cosins i afegits...( i perquè jo sempre he defensat que l'edat, és un estat d'ànim, hehehehe).

Bé, la qüestió és que, com que el forn no està per brioixos, vam decidir fer un "joposo" i un cop més, vaig fer servir al personal de conillets díndies.

Havia vist un parell de coses a la gastrosfera i vaig pensar que era un bon moment per a provar-ho:


Com sempre, ho vaig tunejar per a adaptar-ho al que corria per la nevera i al que vaig trobar a les botigues de torn.

Per les boles de formatge vaig fer servir:
250gr de formatge cremós d'untar, formatge de cabra en rulo, melmelada de mores, ametlles i bastonets

En primer lloc, barregem el formatge d'untar amb el formatge de cabra esmicolant-ho bé amb les mans fins a aconseguir una textura homogènia i sense grumolls. Afegir la melmelada de mores al gust (aneu-ho provant fins a trobar el vostre punt) i un cop ben barrejat, ho deixem reposar a la nevera per a que torni a agafar consistència. 

Triturem les ametlles i passada una horeta traiem el formatge de la nevera i amb les mans, a modo pastetes del sorral, anem donant forma a les boles a la vegada que les arrebossem amb l'ametlla. Primer us poseu un grapat d'ametlla en pols a una ma i amb l'altre, agafeu un mica de formatge. Amb les dues mans aneu donant forma de boleta mentre aneu afegint ametlla. Sembla una pringada però quan en portes dues, les demés surten soles!

És recomanable fer boles més aviat petites perquè pot ser una mica embafador...

Les punxem amb un bastonet tipus "broxeta" i servir-ho fred. 


Per les cassoletes de pesto rosso:
En primer lloc, aclarir que el pesto rosso és una recepta siciliana i no és aquesta! Com és habitual, he hagut de fer alguna adaptació degut a ...obligacions del rebost, diguem-ne.

Així doncs, vaig fer servir: 50 gr de pinyons, 3 grills d'all, 2 tomàquets, 100 gr de formatge en pols, 150 gr de formatge fres tipus Burgos, 100ml d'oli d'oilva, sal, 12 cassoletes de pasta de full.

En primer lloc, torrem els pinyons en una paella calenta sense oli, tallem els tomàquets i traiem les llavors, traiem l'ull dels alls. Ho triturem tot lleugerament i afegim el formatge fresc, el formatge en pols i tornem a triturar. Anem afegint oli a mica en mica mentre triturem de nou per a que vagi emulsionant. Amb l'ajuda del decomax de lekué (que és la bomba de pràctic) la Glòria va omplir les cassoletes de pasta de full i empolvorar amb alfàbrega en pols.


No seria just acabar aquesta entrada sense fer la onada virtual a la resta del sopar: el guacamole i els rotllets de carn de l'Anna i l'Hector, el shushi i el crancó de la Clara i la Berta, la quiche i el brownie del Guille i la Núria, i plànyer al Gerard que li vaig haver de fer una crema de carabassó sense més... (ja ho diuen a pagès: la cabra pels seus pecats porta els genolls pelats!)

Bon cap de setmana gent!

9 comentaris:

  1. Les boletes de formatge s'hauran de tastar! la melmelada que hi posaria seria una de verdura. Justament els fruits vermell/morats acostumen a ser molt dolços. Amb la de carbassó o la de carabassa seria una opció! ja t'ho explicaré!

    ResponElimina
  2. Aquests sopars familiars de jovenalla acaben sent molt divertits, oi?
    I entre tots vau aconseguir un pica pica molt variat i bo.
    La teva aportació m'agrada molt, la combinació del formatge amb la melmelada de móra és original i ben bona.

    ResponElimina
  3. Per anar agafant idees per Nadal. Las cassoletes han de estar molt bones i els xupa-xups portant formatge ja es segur que ho estàn.
    Petons.

    ResponElimina
  4. uns aperitius molt vistosos, i tant! Dels blocaires se n'aprèn tant... i així que conillets d'índies necessites? Digues quan i venim!!! Petons

    ResponElimina
  5. A part de ser un estat d'ànim l'edat, perdona que t'ho digui però estem a la flor de la vida!! Per tant ja ho pots ben dir en veu alta: JOVENALLA! ;)
    Bones propostes per fer un àpat de pica pica amb tastets variats. M'ha agradat això del "jo poso"! Ho hauré de posar en pràctica en propers sopars amb amics i família! Petons Beumix!!! :)

    ResponElimina
  6. Quins aperitius més bons, ideals per aquests dies de festes!!
    petonets

    ResponElimina
  7. Aquests tipus de sopar de jovenalla MOLEN! Com diu la Nunix, a la flor de la vida (a mi encara em queda, eh? jajajajaja) Vull un sopar de jovenalla mr. Beumix!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. M’agrada que t’hagi servit la idea, que ben presentat.
    Felicitats!

    ResponElimina
  9. Ja sabia jo que sortirien els Fruits saborosos a millorar-ho!!! quin luxe tenir-vos per aquí...expliqueu, expliqueu....

    Ai la Jovenalla...no et dic com vam acabar perquè és un blog sense contingut protegit que si no!!! Son els àpats que més m'agraden...

    Tu ho has dit Ana, algun àpat de festes pot sortir una cassoleta o una boleta sorpresa....

    Sí, Nunix sí....a la flor de la vida! hahahaah el concepte "joposo" ja ronda per Molins de Rei com de tota la vida hahahaha

    Mira Lídia, us podeu coordinar amb l'Ana....segur que entre les dues surten coses boníssimes!

    Sandra maca, tu vas néixer a la flor de la vida i al pas que vas, t'hi estaràs per sempreeeeeee....catxonda!!!

    Eps Cuinaterapeutes...quina il·lusió llegir-vos. Si, doncs va ser tot un descobriment...i la presentació res, amb un aplicador de silicona

    I tant Marina!!! de conillets d'índies sempre en falten...En àpats multitudinaris on no coneixes tothom, m'agrada deixar la meva aportació, vigilar-la d'aprop i veure la reacció de la gent...soc un malalt ;-P

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)