26 de jul. 2012

PASTÍS DE PAMCAKE


A les portes de les vacances i ja en ple estiu es gairebé obligat aprofitar la jornada fent el pendó fora de casa.  El dia allarga i un sopar a la fresca amb una bona sobretaula son un bon preludi de les vacances que no acaben d'arribar mai.

Amb el que portem de Juliol, hem pujat forces cops al Castell Ciuró amb famílies amigues a fer-la petar tot gaudint de l'entorn a la llum de les espelmes. La pràctica habitual és el "joposo" (o potluck en anglès) sovint esmentada en aquest blog per fàcil, econòmica, ràpida i "resultona".

Una d'aquestes trobades, la vam fer monogràfica sobre truites. El Sacris i la Marta ens van delitar amb les seves especialitats i jo, un cop més volia provar de fer una cosa que em rondava pel cap. 

Feia pocs dies que m'havia comprat un motlle baix i quadrat de silicona aprofitant un dels trists i recurrents períodes de liquidació al que ens tenen acostumats els comerços a les portes del seu tancament. La crua realitat del petit comerç que rep les conseqüències de la infame gestió econòmica al nostre país em va permetre comprar quatre estris de cuina...

Vaig decidir aprofitar aquell motlle per a fer un pamcake farcit o pastís de pamcake.

Ens caldrà: sis ous, quatre patates, una ceba, 200gr de tiretes de bacó, quatre talls de formatge, oli i sal

En primer lloc fregim la patata i la ceba igual que ho couríem per a fer la típica truita de patates. Un cop fregit, ho triturem tot juntament amb els sis ous i una mica de sal fins a aconseguir una textura homogènia. Aboquem la meitat d'aquest triturat al motlle i el posem al forn durant quinze minuts a 200º. Aneu vigilant-ho i mentrestant, coeu el bacó en la mateixa paella i el reserveu. Quan el primer pis del pamcake estigui cuit, el desemmotlleu i el reserveu. Poseu a coure la segona meitat i mentre està al forn, poseu el bacó i el formatge (i el que tingueu per la nevera que us vingui de gust...) sobre de la primera planxa ja cuita. Quan estigui llesta l'altre meitat del pamcake tapeu el farcit i ja està llest. El formatge ajudarà a enganxar les dues capes tot i que si no queda prou pres, podeu tallar-ho a daus i servir-ho amb uns escuradents que agafin les dues parts.



Una truita diferent amb els ingredients de sempre.

Bon estiu a tothom!!!

1 comentari:

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)