18 de nov. 2010

LLENTIES


El primer contacte amb la cuina professional que va tenir Cal Beumala va ser amb el llegum cuit. Aleshores encara ningú sabia que acabaria sent un restaurant amb l'anomenada que finalment va tenir. El llegum arribava en sacs enormes que com que jo era petit, em semblaven gegants. A mi em tocava triar-lo per separar les pedretes que s'hi colaven i netejar-lo a fons abans de posar-lo en remull. El pare tenia una cura malaltissa amb l'aigua que es feia servir (duresa, salabor, quantitat, temps...) i això sempre m'havia sorprès. 


Els diumenges, a casa la jornada no acabava fins que per la nit, s'havia posat el llegum en remull....tot un ritual.

És per això que jo mai m'he acostumat a menjar llegum de pot (vidre o llauna) tot i que me n'he fet un fart, tot s'ha de dir.. Així doncs, un bon dia vaig decidir que excepte en casos excepcionals, a casa couríem el llegum nosaltres mateixos. Tota una declaració de principis....i n'estem molt satisfets!


El llegum més pràctic i ràpid de coure son les llenties. Principalment perquè no cal posar-les en remull. Val a dir que no les faig estofades, tiro una mica pel dret i el resultat és d'allò més sorprenent.

Ens caldrà: ... (llegir més)


9 comentaris:

  1. Anònim18/11/10

    carai , carai. Nosaltres som més de pot, però segur que ho provarem de fer!!
    tens cop amagat Teddy ZZZZ

    ResponSuprimeix
  2. Anònim18/11/10

    Si que tens cop amagats Teddy Zeta!! Ho provarem segur!!

    ResponSuprimeix
  3. Anònim19/11/10

    Jo també m'apunto a renunciar a les de pot!!!
    Per cert et guardaré les pedretes..
    Citron

    ResponSuprimeix
  4. Anònim22/11/10

    Ja les he fet. Perfecte. Menys mal que hi ha algú que de manera planera ens explica com realitzar un bon plat.
    Felicitats.
    Fins a la propera.
    Citron

    ResponSuprimeix
  5. Anònim29/11/10

    Ei.....no sàbia que et va la cuina.

    ResponSuprimeix
  6. Anònim14/1/11

    EI vaig fer les llenties.
    Van quedar molt bones.
    Soc un fidel seguidor de Tot és bo el que l'olla cou!!

    Miquel

    ResponSuprimeix
  7. Si fantastic coure les llegum a casa es lo millor i cuinar no comprar coses precuinades te gastes molt mes. Vinga anime-hos.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Anònim18/6/16

      Noi...avui he cuinat les teves llenties amb seba,pastanague,alls,llorer i un ós de pernil de Jabugo i m'han quedat com mai �� ah...he seguit el teu consell de fer-ho amb una cassola gran i no s'han desfet gens, cosa que em passava cuan les cuinava amb una olla. Molt agraïda

      Suprimeix

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)