26 de febr. 2016

ARRELS DE CALÇOT ARREBOSSADES


ATENCIÓ, CANVI D'ADREÇA!
Consulta aquesta i moltes més receptes i agenda gastronòmica a: www.jordibeumala.cat 




La fixació per a no llençar res comestible ha aflorat més que mai aquests dies a casa arran de la darrera calçotada familiar.

Fa uns dies, a la darrera col·laboració dels dilluns a la secció Tot és bo el que l'olla cou del programa Bon dia i i Bona Hora de Ràdio Molins de Rei vaig estar parlant de com aprofitar els calçots que ens havien quedat cuits o crus i una de les coses que més va sorprendre a l'audiència van ser les arrels de calçot arrebossades. 

Val a dir que a la canalla també els va flipar una mica i de seguida que hem tingut la oportunitat, ho hem fet per a explicar-vos-ho.


Només cal tallar les arrels del calçot, posar-les en remull per a treure'n la terra, esbandir-les, assecar-les, enfarinar-les i fregir-les amb oli d'oliva ben calent. Han de quedar cruixents i trencadisses

Nosaltres vam escapçar el calçot per amb cura de no tallar-lo massa ja que sinò probablement s'hagués "desenfundat" abans d'hora al foc o a la taula però també podeu tallar les arrels amb tisores i posar-les en remull igualment. Ho deixo al vostre criteri.



Alhora de servir-ho ho vam posar a sobre d'un "llit" de salsa de calçot i escames de sal. 
Ho podeu ser servir com a aperitiu o guarnició però el que està clar, és que no deixareu indiferent a ningú

 





3 comentaris:

  1. Anònim29/2/16

    El calçot sembla ja com el porc... es menja tot!

    ResponElimina
  2. Mai hagues imaginat que es poguessin aprofitar.

    Fantàstica recepta!

    ResponElimina
  3. D'això se'n diu APROFITAMENT TOTAAAAL! Bravo, m'ha encantat.

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)