8 d’abr. 2011

CREMA D'ANXOVES

Estem entrant de ple a la primavera i comencen a venir de gust plats freds i menys calòrics que els que hem estat fent fins ara. És el moment de començar a treure la pols a la taula i cadires d'exterior i aprofitar que el dia allarga per a gaudir de les sobretaules.

Un recurs molt utilitzat son els entrants variats i per això, us passo una recepta molt i molt senzilla per a completar una taula amb altres propostes informals.

Es tracta d'una crema d'anxoves per a untar amb torrades o sucar amb bastonets. Aquesta mateixa recepta es pot fer amb tonyina, musclos de llauna (suggerència d'en Jordi d'El Fumet), salmó i amb tot allò que us atreviu.

Ens caldrà: 100 gr. de formatge d'untar de terrina i una llauna d'anxoves.
Es posa a escalfar el formatge en un recipient. Un cop calent s'afegeixen les anxoves i es tritura tot junt mentre es va escalfant. Un cop triturat, cal deixar-ho refredar abans de servir (millor tenir-ho una bona estona a la nevera).


Si us agrada una mica més fort, afegiu més anxoves o varietats de formatge. Com ja us he posat abans, aquesta mateixa recepta la podeu provar amb altres ingredients, experimenteu i trobeu la vostra crema ideal!

A part de torrades, aquesta crema pot acompanyar també amanides.

Aquesta crema la vam provar en un aniversari especial i va donar molt bon resultat (pels amants de les anxoves, clar). Com que deixa el paladar salat i aspre, és molt recomanable regar-ho amb un bon vi fresquet que ens faci "petar" la llengua.

Apa, a gaudir de la primavera!

4 comentaris:

  1. Anònim8/4/11

    Estàs fet un crack de la cuina! A veure si trobo una estona i provo de fer aquesta crema d'anxoves. Amb les temperatures que tenim avui i les de demà, serà ideal! :p

    Mònica

    ResponElimina
  2. Anònim8/4/11

    Mmmmmm

    Aby

    ResponElimina
  3. pues si te presenta gastro cat...aqui estamos a conocerte...y la crema de anchoas tiene que star buena...no me gustan mucho pero a mi alrededeor si...asi que la haré algun dia...un besote y encantat

    ResponElimina
  4. M'ha encantat aquesta crema d'anxoves, segur que en sopars de pica-pica d'aquest estiu caurà!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)