27 de març 2017

BACALLÀ AL PIL PIL


ATENCIÓ, CANVI D'ADREÇA!
Consulta aquesta i moltes més receptes i agenda gastronòmica a: www.jordibeumala.cat 




Havia sentit a parlar del pil pil però no havia tingut mai la oportunitat de fer-ne fins que em vaig decidir a posar-hi remei!

Tradicionalment el peix es menja per quaresma però si el compreu congelat podeu gaudir-ne tot l'any i a una qualitat excepcional...



El bacallà és un peix d’aigües fredes que viu esperant el menjar que li cau de la superfície. Un fet que condiciona la textura suau de la seva carn, gens acostumada als esforços dels peixos de roca o al nedar continu de tonyines i bonítols. Amb el temps, s’ha convertit en un dels peixos amb més protagonisme a la cuina catalana per la facilitat de conservació en salaó i perquè gairebé se’n poden aprofitar totes les parts.


Per fer-ne ens caldrà: Lloms de bacallà, alls, bitxo, oli d'oliva i sal

En primer lloc: confitem els alls i el bitxo a foc molt lent i vigilant que no se'ns cremin.


Separem els alls i el bitxo i  encara amb el foc molt baix i en el mateix oli confitem el bacallà durant un parell de minuts


Separem el bacallà i aboquem l'oli a un bol per a que es refredi. Quan hagi perdut temperatura, posem un parell de cullerades a la paella i amb l'escalfor residual anem remenant amb un colador petit. Veureu que va lligant com si fos un allioli. Anem afegint oli del bol i anem lligant. 


Serviu el bacallà amb el pil pil per sobre, un polsim de pebre vermell o julivert i els alls torrats per sobre. Acompanyeu amb el que us vingui de gust i a gaudir-ne!







1 comentari:

  1. M'encanta el bacallà i crec que al pil-pil és de les millors maneres de menjar-lo i no és fàcil!! t'ha quedat genial!

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)