22 de febr. 2012

SALMÓ A LA MOSTASSA


Un bon dia, em va arribar una demanda explícita per a fer Salmó. Sovint el fem a la planxa o a la papillota ja que ens encanta el propi sabor del peix sense gaires floritures. La proposta en qüestió va sorgir en un dinar a casa de la Laia i el més sorprenent de tot és que estava fet amb mostassa!! A casa, la mostassa no ha tingut mai gaire tirada i vaig decidir provar-ho.

El debat es va originar amb el tipus de mostassa ja que el desconeixement sobre el producte era important.

Vam optar per a fer servir la de Dijon d'estragó tot i que estem segurs que hagués quedat millor amb la de Dijon tradicional.

Per al fer aquest plat ens caldrà:  Quatre patates blanques, quatre o sis talls de salmó, una ceba, mantega, oli, sal, comí, mostassa, oli verge, soja liquida.

En primer lloc, untem la safata amb manteja, tallem les patates a rodanxes i cobrim tota la base amb dues capes. Salar-les i empolvorar amb comí i regar amb oli verge. (un bon dia, a cal pediatra conversant sobre la digestió em va suggerir que sempre que fes patata - puré, al forn, bullida, al vapor, etc - hi posés una miqueta de comí ja que en facilita la digestió i evita mals de panxa produïts per la fècula). Sempre que faig coses al forn, aprofito per a posar-hi una mica de ceba, encara que sigui a les cantonades...és que m'apassiona! 


Posem les rodanxes de salmó netes a sobre, pintar-ho amb la mostassa (vigilem de no passar-nos) i salar-les. 


Posar—ho al forn a 150º durant 30’. Als cinc darrers minuts, regar-ho amb un bon raig de soja. 

El que més em va sorprendre d'aquest plat va ser com van quedar les patates. Amb l'oli del salmó i tot el condiment van quedar, com diu el Guiu...exquisides! 

Bon profit i fins aviat!





9 comentaris:

  1. Salmó amb mostassa sobre llit de patates? Combinació totalment guanyadora! :)
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. El millor premi...els vostres comentaris!!! Gràcies guapa!

      Elimina
  2. Hola!

    T'he conegut per el twitter i ara que ja et tinc ubicat ja anirem passant a fer la volteta :)

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però si ja ens teníem calats....de fet, ens havíem escrit i tot ;-))
      Una abraçada!

      Elimina
  3. Anònim22/2/12

    Jo no en se massa i abans de provar-ho pregunto... I el salmo no queda sec.

    Gracies!!!

    Montserrat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse,
      Pot passar...i tant!!! si li tens la mida presa al forn, cap problema però amb aquests nous d'aire poden socarrar-ho tot...
      Per això poso només a 150º...Et suggereixo que a partir del quart d'hora el segueixis de prop.

      Gràcies a tu!

      Elimina
  4. Salmó a la mostassa!!! Això s'ha de tastar. Un plaer pels sentits!!!
    Ah, per cert, molt bo el video del Sense Títol. Quins records!!! Genial.
    Salut i gràcies per cuidar els nostres sentits.

    ResponElimina
  5. Quina il·lusió veure que un plat cuinat a casa ha originat un nou plat a cal Beumala! Tinc ganes de tastar-lo!

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)