4 de nov. 2011

JUGANT AMB CODONYAT

Una temporada més, els codonys s'han apropiat del rebost de casa i no he resistit la temptació de fer algunes proves i invents casolans. És el que més m'agrada fer a la cuina, deixar anar la imaginació i provar coses. 

Una cosa imprescindible alhora de fer aquests invents és que algú es brindi a provar-los i per això, no hi ha res millor que el típic sopar amb amics eufòrics a la taula i agraïts al plat. 

Divendres passat tenia una oportunitat fantàstica i no la vaig voler desaprofitar. Vaig entomar estoicament i modest els comentaris de l'estil -però perquè ho has fet?, no calia que et molestessis... - El que la gent no acaba de veure és que per mí no era una molèstia, era una oportunitat!

I allí els hi vaig plantificar tres propostes preparades amb el condonyat acabat de fer i encara calent.


  • Amanida travessada (o "explosió de sabor" com la va titular el Sergi)

En el moment de deixar reposar el codonyat calent en un bol, vaig afegir una bona dosi de pipes salades amb la intenció que quedessin preses amb la massa. Un cop fred, vam tallar a daus el codonyat i el vam enfilar amb uns escuradents llargs juntament amb mig tomàquet cherry i un dau de formatge cremós. Val a dir que bona part de l'èxit d'aquesta amanida va ser la vinagreta que amb la dosi justa d'ingredients de la sort i "carinyu" va preparar la Clara. Una vinagreta...curiosa!. 
Una proposta a tenir en compte per a àpats col·lectius cosina del pinxo de cherry i ou.

  • Galetes de codony

Vam estar donant voltes en com podríem donar forma a aquell codonyat fumejant i amb el Roc, se'ns va ocórrer fer servir el motllo de magdalenes. 

Vam esmicolar unes quantes galetes maria i les vam posar a la base del motlle. Després hi vam afegir una mica de codonyat i altre cop galeta en pols i a la nevera. L'endemà, les vam treure del motlle i ens van sortir de seguida i ben compactes. Cal vigilar amb la quantitat de codony que es posa ja que pot embafar una mica. És gairebé imprescindible regar-ho amb moscatell, mistela, ratafia o similar...



  • Amb formatge d'untar
A aquest plat no vaig poder fer-li la foto...quan ens vam adonar ja s'havia acabat!!
Es tracta d'abocar una terrina de formatge d'untar per sobre del codonyat calent. Si les quantitats son proporcionals i no queda molt gruixut, es pot menjar amb cullereta. Alhora de servir-lo cal que el formatge quedi a sota.

Ja veieu que amb el condonyat acabat de fer i encara calent es poden fer moltes variacions . Només cal una mica d'imaginació i ganes de provar-ho!!

Arreveure




2 comentaris:

  1. Anònim4/11/11

    ja saps sempre que vulguis fer proves pots contoar amb mi, per cert molt bo el codonyat de pipes!!!

    Sergi

    ResponElimina
  2. Anònim4/11/11

    A veura quan tastem algun d'aquest requisits. Se'ns fa la boca aigua.

    Carme

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)