26 de maig 2011

RISOTTO DE CARXOFES



Fa molt de temps vaig fer un risotto amb una gran quantitat de carxofes que em van caure a les mans. El record que en tinc era molt i molt bo però en aquella ocasió feia poques fotos a la cuina i encara no havia engegat el bloc. 


Com que no poso cap recepta que no hagi fotografiat jo personalment, l'altre dia em vaig disposar a repetir la recepta per a poder-la compartir. 


Així doncs, per a aquest risotto ens caldrà: Un litre i mig de brou de carn, dues cebes, 6-8 carxofes, dos grans d'all, mig quilo d'arròs tipus bomba, una tasseta de vi blanc, oli, sal, pebre i 200 gr. de formatge en pols (padano o parma).


En primer lloc posem a escalfar el brou (si pot ser complert i casolà, millor). Mentrestant triturem les dues cebes i les sofregim amb oli d’oliva a foc lent. Traiem el cor de les carxofes i les tallem en sis o vuit trossos. Els afegim al sofregit amb un parell d'alls esclafats.


Ho deixem daurar una estona fins que quedi ben cuit. Ho salpebrem i afegim una tasseta de vi blanc, xeres blanc i negre, etc...  Afegim l’arròs i ho remenem a foc lent una bona estona. Quan l'arròs està ben torrat, afegim el brou a mica en mica i sacsegem sovint la cassola. A mida que es va bevent el caldo, n'afegim controlant la textura i la cocció de l'arròs

Quan l’arròs estigui pràcticament cuit, afegim uns 200 gr de formatge en pols i ja el podem servir. 


Arreveure i bons àpats!!





9 comentaris:

  1. Anònim26/5/11

    A casa ens encanten els risottos i les carxofes... i aquest el fem sovint!! Una delícia, t'ha quedat genial!

    ResponElimina
  2. En aquell moment ja et vaig dir com ens agrada el risotto de carxofa, oi? jejeje M¡encanta que hagis fet aquesta aportació al 15!!
    Moltes gràcies per enviar-la i pensar en nosaltres tot i la falta de temps! ;)
    Petons!!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Wow, molt bo aquest risotto, segur que el faré, gràcies per la recepta.
    Un petonet

    ResponElimina
  4. Un rissotto és un plat d'èxit assegurat i amb carxofa... no cal dir res més!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Els risottos sempre m'agraden, i si és amb carxofes,més encara

    ResponElimina
  6. Que bé!! la veritat és que les carxofes ens tornen bojos... Avui n'he posat també a les faves i ha quedat boníssim.

    Abraçades a tots i totes!!!

    ResponElimina
  7. Tinc molts convidats a dinar i tmbé vull estar per ells quan arriben. He fet de primer tot d'aperitius "curradets" . Un d'ells vull que sigui una terrineta de rissotto.
    Algú sap si es fa el rissotto una estona abans de l'hora de menjar i ho poses en petits recipients si li dones un cop de micro o forn queda bé ???
    Aurora

    ResponElimina
  8. Tinc molts convidats a dinar i tmbé vull estar per ells quan arriben. He fet de primer tot d'aperitius "curradets" . Un d'ells vull que sigui una terrineta de rissotto.
    Algú sap si es fa el rissotto una estona abans de l'hora de menjar i ho poses en petits recipients si li dones un cop de micro o forn queda bé ???
    Aurora

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Aurora! Si ho fas així és imprescindible que tinguis molt en compte el tipus d'arròs a fer servir. Et suggereixo el bomba ja que és el més idoni pels risottos ja que atura el punt de cocció quan ja no pot absorbir més líquid. Més que un toc de micro et suggereixo posar les terrines al forn a 30º/40º ja que el micro no sempre reparteix l'escalfor de la mateixa manera i l'últim que t'interessa és remenar-ho per a que quedi homogeni. Tot i que el pots fer com està a explicat, el risotto tradicional porta crema de llet i mantega que s'afegeix després del brou.
      Ja ens explicaràs com t'ha quedat!
      Una abraçada
      Jordi

      Elimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)