25 de març 2011

ESTOFAT DE VEDELLA

Primer de tot vull donar-vos les gràcies per els vostres comentaris que he rebut tant per aquí com per correu electrònic. Son una bona dosi d'autoestima!... A més, molts de vosaltres m'heu suggerit noves receptes i trucs interessantíssims que aniré provant a mida que vagi esgarrapant minuts al frenètic dia a dia de casa nostra. Gràcies de nou a tots i totes!!! 

Però bé, anem a la recepta d'avui. Feia dies que em rondava fer un bon estofat amb "carinyo" i sense presses. Com la majoria de coses importants en aquest món, millor no córrer i a la cuina, encara menys.

És un plat especialment recomanat per als amants d'acompanyar un bon àpat amb un generós tros de pa. Deixar una mica de suc de l'estofat ens pot anar bé per a completar altres receptes però personalment, prefereixo no fer cap esforç per a que en sobri ;-)

Per a fer-lo, ens caldrà: 800 gr. de carn de vedella tallada a daus, dues cebes, dues pastanagues, 2 tomàquets (o tomàquet natural de pot), tres carxofes, sis patates blanques, ½ litre de caldo, un grapat de pèsols, una fulla de llorer, oli, sal i pebre.

En primer lloc, marquem la carn a foc viu i la salpebrem (així fem que tregui tota l'aigua). Buidem la cassola de l'aigua que hagi fet per a que la carn no quedi bullida i la retirem quan comenci a tenir les puntes torradetes.  
Mentrestant triturem un parell de cebes i dues pastanagues i ho sofregirm a foc lent amb un raig d'oli. Quan comenci a estar daurat, afegim el tomàquet i deixem cinc minuts més.

Afegim els cors de carxofa i deixem que tot es cogui a foc lent deu minuts més.
Afegim el llorer, els trossets de pastanaga i les patates trencades (no tallades, així el midó i la fècula ajudaran a espessir el suc) i tornem a la cassola la carn que hem daurat prèviament. Ho deixem coure i sense deixar de remenar uns cinc minuts més.

Per últim, afegim quatre cullerots de caldo i un grapat de pèsols i deixem que "xupxupeji" vint minutets més i llestos.

Com tots els estofats, si ho deixeu refredar i reposar un dia millorarà substancialment.

Podeu fer exactament el mateix plat amb porc (botifarres, carn magre, etc...) només heu de vigilar que quan feu la marca inicial de la carn, no us quedi massa feta ja pot quedar estellosa i sense cap gràcia amb la resta de l'estofat. El més important és que durant tota l'elaboració, la carn quedi sempre tendre en harmonia amb les patates.

Només em queda suggerir-vos menjar aquest estofat amb un bon vi negre, un bon tros de pa i com sempre, bona companyia!



1 comentari:

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)