25 de gen. 2011

POLLASTRE AMB OLI DE BOLETS

Fa uns dies, vaig penjar una entrada explicant “l’oli de bolets”. Avui farem servir aquell oli per a coure un pollastre a la cassola de forma ràpida i senzilla.

Ens caldrà: un pollastre (tallat al gust), oli de bolets (fet o comprat), dues cebes, romaní i farigola, dos alls, mig tomàquet, un tasseta de licor (vi blanc, conyac, jerez sec, cervesa...), un grapat de prunes.

Aquesta recepta la podeu fer amb qualsevol part del pollastre. Com que a casa comprem el pollastre sencer i el tallem en funció del que volem cuinar (pit arrebossat, caldo, etc...) el que ara us explico ha estat tallat vuitens (separant la cuixa del carpó i trossejant el pit).

Un cop treta la pell del pollastre marcar-lo una mica a la cassola amb l’oli de bolets.

Treure el pollastre i separar-lo. Afegir la ceba amb les fulles de romaní i farigola amb un parell d’alls escalfats, el mig tomàquet pelat i deixar-ho coure a foc lent i remenant de tant en tant.

Quan la ceba estigui daurada, afegir el gotet de licor i deixar-ho reduir a foc lent. Treure-ho tot de la cassola i triturar-ho molt bé amb una mica del mateix oli.

Ara, amb la cassola buida afegir el pollastre de nou i abocar-hi el sofregit triturat.

Coure-ho junt durant 15’ amb un grapat de prunes.

Si es pot deixar refredar i reposar un dia, molt millor.

Arreveure i bon profit!



4 comentaris:

  1. Anònim25/1/11

    té molt bona pinta... ho probaré

    ResponElimina
  2. Anònim25/1/11

    Tu sempre aprofitant. Com es nota que vens de pagès.
    Fàcil, fàcil, ho probaré de fer.

    Citron

    ResponElimina
  3. Això té molt bona pinta, Jordi. Jo faig el mateix però aprofitant l'aigua on abans hi he rehidratat ceps (o múrgules, moixernons...). Un cop està ben colada per evitar impureses, la poso en un pot i la congelo per aprofitar-la un altre dia.

    ResponElimina
  4. Nanu, l'altre dia vaig fer pollastre rostit amb bolets i va quedar de collons... no vai veure la teva recepta, sinó ben segur que haugués agafat alguna idea per millorar el plat... estàs fet tot un chef!!! a reveure i una abraçada!

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)