10 de jul. 2012

CREMA DE CEBA TENDRA

Fa uns dies, en el sopar monogràfic de la ceba de Nargó vaig fer també una crema a l'estil vichyssoise però substituint el porro per ceba tendra i dolça.
És una proposta fresca i lleugera que complementa molt bé amb qualsevol altre plat estiuenc i permet deixar-ho fet a qualsevol hora del dia i arribar de la platja o del passeig de la tarda amb el dinar o sopar fet. 
Personalment, molt millor que fet amb porro...


Per a fer-ho ens caldrà: tres o quatre cebes tendres (un manat, vaja), un patata mitjana, un dau de mantega, dos gots de llet i un de caldo de verdures, una fulla de llorer, sal i pebre.


En primer lloc, pelem i tallem les cebes i la patata en juliana. Tot seguit, fonem la mantega en una cassola i saltegem les cebes a foc lent fins que quedin "potxadetes". Quan estigui llesta, afegim la resta d'ingredients, arrenquem el bull i afluixem el foc per a que es cogui uns vint minuts a foc lent. Abans de triturar-ho, traiem la fulla de llorer ho triturem tot i ben triturat i ho deixem refredar. Rectifiquem de sal i pebre i ja està a punt per a servir. 


Com que a la taula hi havia més coses, vaig servir-ho en "monodosis" (el primer cop amb unes culleres i el segon amb unes tassetes) i amb un dau de pa torrat. 


Si us agrada la vichyssoise, aquesta crema us entusiasmarà!!!



Bon estiu!!! 

2 comentaris:

  1. Una bona substituta de la vichissoise de tota la vida. Segur que amb ceba tendra ha de quedar molt bé!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  2. Potser era la novetat Anna, però jo la vaig trobar més bona que la Vichyssoise i tot !!!

    Bon estiu!

    Jordi

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)