16 d’oct. 2012

CARBASSA AL FORN


Com que la meva modesta aportació a la Recepta del 15 va una mica a "trompicons", aquest cop, per a no limitar-me a enllaçar la crema que volta per aquí, us passo una nova proposta. 


Abans de res, aclareixo que això no és una recepta sinó un acompanyament com tants d'altres però que em ve de gust explicar-vos, mira!


En una tertúlia vaig pescar al vol un comentari que em va interessar, es tractava de coure al forn carbassa amb una mica de pera, i fer-ho servir al gust per acompanyar el que fes falta. 



Així doncs, ahir que vaig fer una mica de peix al forn, vaig provar de fer-ho. En definitiva és tan simple com tallar a daus carbassa i pera (millor tipus blanquilla) i posar-ho al forn amb un rajolí d'oli i sal.

El contrast és sorprenent i em va recordar quan es va començar a posar de moda la síndria a la brasa i derivats. Una "pijada" esnob i histriònica per uns i una forma diferent per a sortir de la rutina a la cuina per uns altres. Tranquils, no us preguntaré per quina us decanteu!









Com que em conec a la canalla, vaig fer també la crema de carbassa habitual i no vaig barrejar-la amb el peix com m'hagués agradat...Sort que no ho vaig fer, la crema de carbassa es va acabar!!! 

Jo però, sí que vaig menjar el peix al forn amb la carbassa i pera, un bon tros de pa per a sucar amb aquell oli "dolç" espectacular i una copeta de vi negre casolà per tirar avall. 

Desprès de fer una mica d'esport aquest menú va acabar d'arrodonir un dilluns que havia començat una mica ensopit ;-)





9 comentaris:

  1. Tant la carbassa com el moniato m'agraden molt d'aquesta manera, tallats a daus i al forn, són un bon acompanyament, el que no he provat mai és la pera, a la propera...

    ResponElimina
  2. Doncs es una molt bona idea, molt contrestada i que, com dius tu, arrodoneix qualsevol plat.

    ResponElimina
  3. Veus, no hi hagués posat mai la pera! Cada dia s'aprèn algo! ;)
    Com no em faci una llista de plats pendents de provar m'acabaré perdent!
    Molt bona idea! Petons Beumix! :D

    ResponElimina
  4. La veritat és que tens tota la raò la carbassa d'acompanyament és un encert segur! així al forn no l'he fet mai, ho hauré de provar!

    Cuina útil

    ResponElimina
  5. A mi m'encanta la carbassa, però tinc un rondinaire que no li agrada! 8( però a vegades no l'escolto, jajajajajjaja. M'encanta cuinar al forn. petonets

    ResponElimina
  6. Amb pera? ho provaré!
    Quan faig la carbassa al forn no la pelo ni la tallo, la faig per la meitat i llavors es pela sola sense gens d'esforç ;)

    ResponElimina
  7. Rhu, jo no havia provat ni una cosa ni l'altra....i t'haig de reconèixer que menjar-ho sol cansa una mica però com a acompanyament de carn, peix o llegum és perfecte!!!

    Abril, un plat dels teus, no cal arrodonir-lo!!! heheheh

    Nunix, a mi també em falten dies per a tanta proposta...buffff

    Lídia, jo tampoc no l'havia fet mai al forn...i ara a buscar una nova manera de menjar-la, no?? ;-)

    JuJu, a casa tampoc son gaire aficionats...però cada cop hi sento menys també!!! hehehehe

    Clofi, com sempre un parell de passes per davant nostre...com molta tenir-te per aquí!!!

    ResponElimina
  8. Ais, per fi arribo a comentar-te! entre vacances i l'anar de cul (més de l'habitual!) no havia tingut temps d'acabar de comentar les receptes del 15, i no m'agrada perdre-me'n cap!
    PEra i carbassa juntes? Aquí m'has tocat la fibra, són dos aliments que mai falten a casa i que m'encanta cuinar i treure'ls del seu context habitual, però mai els he agermanat. Això d'ha de provar!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)