ATENCIÓ, CANVI D'ADREÇA!
Consulta aquesta i moltes més receptes i agenda gastronòmica a: www.jordibeumala.cat
Per preparar la nova temporada d'elaboració de ratafia, fa uns dies l'Ateneu Mulei va organitzar a un tast a càrrec de Miquel Altadill de Ratafies de l'avi Guillem.
Fa temps que dic que en vull fer però em faltava l'empenteta que em van donar a aquest tast! Total, que ho tinc tot a punt i només em falta recollir tota la fullaraca i les nous per a començar a experimentar amb tota la colla de ratafrikis. Si us voleu afegir, al mes de juny l'Ateneu Mulei organitza un taller per a que cadascú aprengui a fer la seva!!!
Això és el que vam tastar i els comentaris que vaig anar apuntant de tot plegat (valoracions sobre 10)
Color: 3
Aroma: 4
Gust: 7
Grau: 26º
Dominant: Anís
Densitat: 2
Nota: Amb poc color però gustosa i de tarannà tradicional
RATAFIA ELS MONJOS - Besalú (Garrotxa)
Color: 4
Aroma: 5
Gust: 7
Grau: 26º
Dominant: Acohol
Densitat: 3
Nota: Molt similar a l'Empordanesa però un pèl més densa. Amb marcat olor a alcohol però que no es trasllada al gust.
Color: 8
Aroma: 7
Gust: 5
Grau: 28º
Dominant: Fumat
Densitat: 5
Nota: Amb un aroma molt destacat a fumat/brasa però de gust pot intens.
Color: 5
Aroma: 3
Gust: 8
Grau: 29º
Dominant: Alcohol
Densitat: 7
Nota: L'alcohol deixa un lleguer regust picant un cop empassada per la destil·lació de totes les plantes. Gustosa i més densa que les anteriors.
RATAFIA DE L'AVI GUILLEM - Esparreguera (Baix Llob)
Color: 9
Aroma: 8
Gust: 9
Grau: 25º
Dominant: \
Densitat: 8
Nota: Molt aromàtica, densa i suau
RATAFIA BESALÚ
Guanyadora del tercer concurs 2013 de ratafies casolanes
Pepita Navarro
Color: 5
Aroma: 7
Gust: 9
Grau: 24º
Dominant: \
Densitat: 4
Nota: Una gran ratafia casolana!
la chueltilla que vam fer servir durant el tast |
RATAFIA FOSCKA - La Palma de Cevelló (Baix Llob)
No puc parlar de Ratafies sense fer un merescut apunt per la Ratafia que fa poc va començar a elaborar en Marc i que acaba d'aconseguir la medalla d'or al World Wine & Spirits Competition 2015.
Molt anisada i de grans contrastos, poca densitat i molt aromàtica. Podeu trobar-la a Grapats o a ratafia@foscka.cat
També vam tastar la "BOMBÓ" ratafia amb xocolata feta en motiu de la fira d'Agramunt, la "CREMA" de ratafia i el gintònic premium fet amb triple destil·lat i amb un destacat aroma a romaní.
Si us apassiona aquest món, apunteu que durant el mes de Novembre no podeu faltar a:
Fira de la Ratafia i productes de la terra de Centelles
Concurs de Ratafies casolanes del Tarambana de Cardedéu
Concurs de Ratafies casolanes del Tarambana de Cardedéu
Per últim, us deixo un vídeo molt didàctic sobre l'actualitat de la ratafia a casa nostra:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)