26 de nov. 2010

OLI DE BOLETS


Estem a les acaballes de la temporada de bolets i hi ha algunes espècies que ja no trobarem fins la tardor que ve. Per això, i abans que sigui massa tard comento alguna pràctica que he dut a terme durant aquests darrers mesos de bolets i que recomano molt sincerament.

A molts ens agraden els rovellons a la planxa amb un rajolí de picada (all, julivert, oli i sal) o simplement amb una mica de sal gruixuda. Esplèndid!! Tanmateix, aquesta temporada he provat de rendibilitzar l'oli fet servir en coure'ls per a afegir-lo a altres plats. El resultat ha estat sorprenent i molt recomanable.

Ens caldrà una bona collita de rovellons, camagrocs, fredolics, carreretes, etc. Oli, sal, all i julivert.

En una cassola fonda, aboquem els bolets nets, tallats al gust i a foc lent (poden ser barrejats en funció de la collita). Quan han tret tota l'aigua, ofegar-los amb una bona quantitat d'oli d'oliva i pujar el foc. Quan l'oli està bullint, afegir la picada i remenar-ho bé. Passats uns deu o quinze minuts a foc viu separar-los i escórrer bé els bolets.  

Aquells bolets ja es poden menjar i afanyeu-vos que, el menjar fred no val res i els bolets encara menys.

Reservem l'oli que ens ha quedat a la cassola. Veureu que és un oli dens i fosc. Aquest oli ha agafat el gust de la boletada amb el sabor augmentat i millorat per la picada.

És molt aconsellable afegir-lo a un plat de pasta o arròs blanc amb només una mica de formatge en pols ("parma" o succedanis). També es pot fer servir en sofregits i fins i tot amanides (sense abusar-ne)

És una manera fàcil i pràctica de generar un element culinari addicional que millora excepcionalment qualsevol plat eixut massa habitual en la cuina frenètica del dia a dia.

Animeu-vos a provar-ho!




2 comentaris:

  1. Interessant proposta. Prenc nota per a la propera temporada.

    ResponElimina
  2. Anònim29/11/10

    Tú sempre tant estalviador, home de recursos...
    Citron

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)