17 de gen. 2014

FIRA DE LA CANDELERA

De ben petit i sense fer-ne escarafalls m'han ensenyat a estimar el meu poble, Molins de Rei. Mica en mica i sense fanatismes he anat convivint amb compromís familiar cap a les iniciatives i les persones que ens envolten. Això és fantàstic... de debò que genera un bon rollo quan vas pel carrer que és impressionant!


Aquest tarannà està marcat per fets puntuals i també per cites periòdiques molt esperades. La pròpia activitat del poble va donant alegries al calendari, dates clau on es fusiona la gent, les costums i les ganes de viure intensament.

Una d'aquestes cites és la Fira de la Candelera on vaig començar des de ben petit passejant i comparant el que ens havíem firat entre cosins, de més jovenet rondant per diversos estants d'entitats, més endavant servint a Cal Beumala i darrerament cuinant.

Total, que no me n'he perdut cap i la que toca d'aquí a dues setmanes, la 163 ena edició, no serà una excepció. El primer cap de setmana de febrer ens deixarem perdre entre més de nou cents expositors de planter, maquinària agrícola, artesania, encants, brocanters, col·leccionisme, establiments locals, mostra de bestiar, fira d’arts i fira jove, comerç, vins, alimentació, automoció, fira industrial, fira natura, ciberfira, i entitats i associacions de la vila. 

A més, hi ha un munt d'activitats de caire cultural i gastronòmic i com que aquest és un blog de cuina, us explicaré aquestes últimes que son les que us interessen: 


Dins el marc de la 163 Fira de la Candelera es celebra la Fira de Vins i Caves que enguany celebra la 34 ena edició a la Plaça de la Llibertat. 

Integra uns vint-i-cinc cellers que donen a degustar els seus productes amb un tiquet que permet fer diversos tastos i on també s’obsequia amb una copa de vidre gravada per l’ocasió. 

La Fira de Vins i Caves també integra un seguit de tastos i maridatges que tenen lloc des del dilluns 27 de gener fins el dissabte dia 1 de febrer. 

Aquesta és la programació per aquest 2014:



El que no podem oblidar és el plat típic de l'esmorzar de traginers de la Fira, La Coradella!!! El mateix dissabte dia 1 hi ha un concurs entre els restaurant del poble on des de fa temps es mostra imbatut en Joan Requena...Per cert, sabeu cuinar-la? Aquí teniu la recepta que vaig publicar fa un temps i també us deixo aquest vídeo que vaig trobar i que em va fer petar de riure. Aquests italians son la bomba!





A més, aquest any tenen perfil d'instagram i fan una trobada el mateix dissabte dia 1 a les 11:00 a la plaça del Mercat...per a anar a fer unes fotos en colla!








Per seguir les novetats a la xarxa ho podeu fer a  Facebook / Twitter / Instagram amb les etiquetes #firacandelera / #tastoscandelera / #vinscandelera / #gastrocandelera

Aquest cap de setmana hi ha una gran activitat gastronòmica i restaurants i entitats del poble ofereixen un gran assortit als visitants amb ganes de tastar les delícies casolanes de l'esdeveniment. El Mulei no en podíem ser una excepció i aquest any tornem a oferir esmorzars, dinars i sopars en el nou local del costat de la plaça Pompeu Fabra. Cuina compromesa i de qualitat...ja sabeu, us ho garanteixo des de dins la cuina!!! hehehehe

Només em queda dir-vos que vingueu a treure el cap i deixeu-vos dur!!!

6 comentaris:

  1. Clar que sí, un ha d'estar orgullós del seu poble!! i si a més tenen iniciatives tan fantàstiques com aquesta fira doncs encara més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una qüestió d'adn... i la veritat és que aquesta fira m'ho posa fàcil!!! hehehehe
      A veure si treus el cap i ens veiem!!!

      Elimina
  2. Hola, està molt bé el teu blog :)
    Ara que llegeixo aquest post de la fira, molt interessant per cert la programació, he vist que també es fa una trobada d'instagram, saps on puc trobar més informació? Jo sóc dietista, bloguera i també m'agrada això d'Instagram :)
    Tinc un blog de nutrició, gatrsonomia i restaurants, és el Va de Teca (http://vadeteca.blogspot.com)
    Em quedo una estona per aquí al teu blog :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lídia,
      La trobada és dissabte a les 11:00 a la plaça del mercat i primer hi ha una breu explicació sobre aplicacions per part d'un igermolins molt actiu.
      Espero que hagis trobat alguna cosa interessant per aquí!
      Fins aviat....(potser dissabte??) hehehehe

      Elimina
  3. Moltes, moltes, moltes gràcies per tot. Ja tenim la crónica al blog,
    http://www.eltallerdecuina.cat/2014/02/tast-de-vins-la-163a-fira-de-la.html

    Una abraçada i fins aviat!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per venir...va ser una gran jornada!!! Això de tornar l'endemà d'incògnit amb la família no es fa ;-) hehehehe
      Una abraçada també per l'Alba i la petita

      Elimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)