Avui mandonguilles, pilotes i pilotilles. Teníem una safata de carn picada a la nevera i calia cuinar-la ja que la data de caducitat avançava de forma implacable.
Les mandonguilles a casa tenen molt d’èxit però les fem molt de tant en tant. Segurament per mandra perquè un cop t’hi poses, és ben senzill i ràpid.
Aquest cop vaig variar la forma tradicional de fer-les i vaig substituir l’all i el julivert per formatge d’untar (de terrina, vaja). Van quedar molt suaus tant de gust com de textura i això va fer repetir a tothom fins que es van acabar. La canalla no perdona!
Ens caldrà: 800 gr. carn picada (porc, vedella o mixta), un rovell d’ou, 100 gr. de formatge d’untar, pa ratllat, sal i pebre, 500gr de tomàquet triturat i una ceba.
Ho barregem tot ben barrejat i fem les boles a la mida que vulguem. Les espolsem amb farina de blat i les fregim amb oli d’oliva ben calent. Si les boles han quedat grans, vigilem que no es cremin afluixant el foc i donant-li la volta sovint.
Un cop estan cuites separem i amb el mateix oli sofregim una ceba, aboquem el tomàquet i deixem reduir una estona a foc lent. Afegir de nou les mandonguilles per a que quedin ben ofegades amb el tomàquet.
Podem acompanyar-les amb arròs blanc, pasta, puré de patates, etc...
Imprescindible un bon tros de pa!!
Bon profit.
Bon profit.
Boníssimes aquestes mandonguilles! Buah, me'n menjava un bon plat ara mateix. Me l'apunto!
ResponEliminaPetons!
M'agrada la recepta!
ResponEliminaMai se m'hauria acudit posar formatge a les mandonguilles, ho provaré.
ResponEliminaMmmmmmmmmmm! me les tornaria a menjar ara! i això que ja he sopat! boníssimes
ResponEliminaGl
Espero tenir la oportunitat de provar-les ;-)) Entren al menú??
ResponEliminaCèlia
Variant:
ResponEliminaJo alguna vegada n'he fet inserint un dau de formatge de Cabrales dins de la mandonguilla, un cop la bola ja està feta. Es tanca la carn i llestos. El plat queda molt potent, però llavors les acompanyo amb bolets i bon bon sofregit molt lleuger de tomàquet. Un vi amb personalitat i cos es mostra gairebé imprescindible per acompanyar-les.