ATENCIÓ, CANVI D'ADREÇA!
Consulta aquesta i moltes més receptes i agenda gastronòmica a: www.jordibeumala.cat
Des de fa molt de temps que ens vam aficionar a cuinar trossos de llom sencer. És una forma genial de tenir un àpat resolt deixant el forn que vagi fent i sense gaires embolics. Inicialment els fèiem a la sal però des que a casa tenim la cocotte que hem ampliat el ventall.
Fa uns dies aprofitant que teniem convidats vam fer-ho a la mostassa de forma senzilla, pràctica i gustosa.
Vam fer servir: un tros de llom sencer, dues cebes, dos alls, tres cullerades de mostassa antiga, dos gots de vi blanc, oli, sal i pebre
En primer lloc posem la ceba tallada en juliana al fons de la cassola / safata juntament amb els alls, l'oli, la sal, el pebre i el vi blanc i el tros de llom a sobre. Ho deixem uns 50' al forn entre 100º i 150º
Passada aquesta estona separem la carn, triturem tot el que queda a la cassola amb la mostassa i aboquem la salsa per sobre el tall i li donem 5' més de forn. Quant més vi i ceba feu servir, més salsa us quedarà per a combinar amb el tall i si li voleu donar un toc cremós, alhora de triturar podeu afegir crema de llet que us quedarà espectacular!
Si no teniu cocotte, podeu fabricar una papillota amb una safata i paper d'alumini.
Quan el vam fer rondaven unes salsitxes per la nevera i no vam dubtar a afegir-les a l'àpat. Podeu fer aquest mateix plat amb pits de pollastre, llaminera, botifarres o el que us vingui més de gust!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivNN_aQsnVUI7ww6qMsCT5zIZDneP9Y9QQqP2i8F1a9sNdHs3TkLbJtpR_7ZxplZ-IEAZXTs_Wp28YiUudGLt_o8mYLdkTEGhdMVBpToDNFl-b0HT1TuKvI856lHZZzw1-6BTD3mMWTxce/s200/20150426_143249.jpg)
Gràcies guapo!! Nosaltres vam posar el vi, però la recepta és teva!
ResponEliminaTé una pinta espectacular!! una pregunta la temperatura és 50º??
ResponEliminahe fet el llom amb cocotte i despres de el temps que dius i la temperatura queda cru del tot rectifica la temperatura. gracies
ResponEliminaD'acord Mariona i Sussi...el meu forn comença a ser vellet i fa temps que el termòstat em fa el burro. Quan jo ho poso a 50º veig que no és la temperatura real del forn. Rectifico gràcies per avisar
EliminaJo el faig primer a la cassola amb oli passo el tall rodó per marcarlo. El retiro i tot seguit faig la bresa de caba, all,verdures i voldria saber un truc per que em quedi tendre. T'ha agraïré consells.
ResponElimina