Vaig tenir la oportunitat de cuinar per colla i com que ho havia de deixar enllestit uns dies abans, vaig decidir-me a fer uns canelons XXL de peix i marisc i uns altres de bolets amb mousse d'ànec (aquests ja els explicaré un altre dia que no tenen pèrdua!!!)
A aquests canelons els hi tenia ganes des de feia temps i la ocasió era perfecte.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhiWq7c9zyCFvh81eRbwHOWMmK-rIGJbH5Rll9YKa6FeWiruF6V4zN9PfQpZCv6mdtD7Uc3Vs3Cjil-KBU5bsBLQSSSG6uhVn3tEZ6kqRoOj47MLMHVSmIMwOQ4MCTmTign-urVicQW4aR/s1600/DSC_3886.jpg)
Per a fer-los vaig fer servir rap, lluç, llagostins i sèpia i per a donar un toc generós a la vetllada, vaig canviar la pasta de canelons per la pasta de lassanya... Caneló de plat únic!!!
Més o menys, les mides i quantitats van rondar els vint llagostins, 2kg de sèpia i rap i lluç d'un quilo dos cents.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEht3xMkczazr9qvp-dupTy-1C-sD-Yd6crHads1nvCMOKia_WOtzm7tGqhRpJ6kJ9btJqoxWaDGngtXk_kab0XJrD7I7BxsbHDQjienu0Ym66dBW3mZjDHfLpEyrZL6bS7tbcS0Wv_dVBtH/s1600/DSC_3925.jpg)
Un cop tot pelat, desespinat, net, tallat i mentre es feia un fumet de categoria amb la resta, vaig començar a preparar el farcit:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIpvGYEzwPHciEAisx8e6fym8Y2yVw7tjiI10t1FWI2b5Wgb-1Nh0sKioSWqHEf66pCylHInKhj6rWOgV63CFF4busq2XQdcQDCaZ46TDfmqruNDz9VZTAFUbMf3dNpJyWbJWwKr1grJqP/s1600/DSC_3930.jpg)
En primer lloc, marcar lleugerament els llagostins amb oli abundant i una punta d'all i separar.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiO6hpsbotleGbKJci3E1p9Vs2lIUeu4_y7PiDc61P1CVAk0UfgCNgGOW3UiHrkVnWefFEFPs0zgSTXVMTvB9ZKdEfUVg5goMCTq2m6O9vJaunS-fRka369AvhnIx1A8jxwwLOoGlZMQ_b6/s1600/DSC_3932.jpg)
Seguidament i amb el mateix oli, coure el lluç i el rap tallat a daus petits, separem de nou. Per últim, afegim la sèpia afegint una mica d'oli si cal amb una punta d'all i julivert.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqFJEggIDgN7VjuFjZBCfxCGt3pzVgSs7SkwT87wwAp8uH5D664XFkHDW_0sWp5U6QMfhRYkDm2yJ1ogFrh44TsCB7zmWw4Un5ZuOr3TWOExJpKzIcvtuB8Kj70gr6tbL4LDBKIUucwPO4/s1600/DSC_3929.jpg)
Traiem la sèpia i amb el mateix oli saltegem la meitat del fetge de rap amb una punta de sal i pebre i també separem
Afegim una punta d'oli i fem un sofregit amb la ceba ben potxada, tomàquet i un got de vi blanc. En aquest punt, decidiu si voleu triturar-ho per a evitar els trossos de ceba...(ja sabem que a les taules de festes sempre hi ha el típic que ens ho fa saber)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTB4i5zoifObLIEM2R-W5Tkq7cRiGq8AD1RSJaBEj_0us1uFP_0F3XtKyuwquE-xRT0U2lziwuiNrlermrHB6sTRia9AC0-wpzQsXLAaL7IJ9fM_0wSgYZjE7h-gBVm3HM1j_THHtpH1Gb/s1600/DSC_3933.jpg)
Un cop preparat el sofregit afegim tot el peix i marisc que tenim separat amb l'aigua que haurà fet, afegim una mica de pebre vermell i sal i deixem coure a foc lent.
Abans d'apagar el foc, afegim una picada feta amb uns daus de fetge del rap, avellanes, pebre vermell, all, julivert, pa torrat i una mica de fumet
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPj5YWtj_i3iZ-diclgGXmYcdQmRbwS1q937oFc_WKnBQACbwL_197QMqdfNTPxLtsQldvY1KPj2HRcSZkjZG6qRX96GUA029pEG6sfS-3hPPCXW-ntgcskBXa-8e3jTq4euvqV0QHOdaU/s1600/DSC_3934.jpg)
El peix fresc és de per sí prou gustós i no soc partidari de fer gaires floritures culinàries ja que correm el risc d'emmascarar-lo i perdre la gràcia del plat!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDRfn2mWjiF59c8oaV6v6Z7TykvxpxfgYGjT76-xR6dgaBcd4kGgudyVEv26dAYWWhhYnBb5gsDsYjZt9Phm2clz7cVOl0-J8P8g45UWwdiNz5G0UG4o3TTDQmkD-z1WRHmO-zF3fOgbKc/s1600/DSC_3952.jpg)
Mentre s'anava coent vaig aprofitar per a fer les làmines del caneló. En aquest cas les vaig fer servir de lassanya per a donar-li un toc exhuberant al plat però podeu fer-ho amb les làmines normals, ho deixo al vostre gust. Això sí, no les perdeu de vista remeneu-les amb compte per a que es coguin bé i no s'enganxin!!! Quan es trenquen fa molta ràbia...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGwJv2tM2XX4kmu0BzRkomEWKrRILBHXCSq-jeOuT2FniFcxifQxsOzmSUr58LZXG3aSRQWUdktCkMSPIMVHedTVd8rF6V-jy7webJw6QLN0Q1WGKHJL82C4abMEWMujkYIrj2NTcLl0r-/s1600/DSC_3948.jpg)
Un cop fetes i deixades refredar sobre un drap vaig procedir a embolicar el caneló amb molt de compte tant de no fer curt com de donar-li la consistència justa per a que poder-los emplatar i servir còmodament
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnYlP472hG5rod4-QqSFT9BbkAYB-JTjVObYkQvtgmJbEu09qAYz2VPFEY8nrTbUI1NWO9BJltySVbIr35YXW6wpHLipx1vU6bvbeIVQDEgrbhW18SRTVBCzRUExtiOWgvKj4xL4aLi70d/s1600/DSC_3953.jpg)
Un cop tot repartit, embolicat i posat a la safata va ser el torn de la beixamel. Amb farina, matenga, nou moscada, sal, llet i fumet de peix (afegir el fumet a la beixamel és providencial per a donar lligar tot el plat i donar l'aroma del peix necessari a la recepta)
Aboquem la beixamel per sobre dels canelons amb el formatge en pols primer i formatge ratllat per a gratinar després.
A partir d'aquí ja es poden enfornar o congelar per a quan calgui.
Podeu fer les combinacions que vulgueu que al mar hi ha de tot i a la peixateria també!
Si us animeu a provar-los ja direu!
Abraçus a tots i totes i bon 2014!!!
quina bona pinta, jo a vegades el faig de marisc, per alguna cel.lebració i queden molt bé
ResponElimina