Un bon dia, em va arribar una demanda explícita per a fer Salmó. Sovint el fem a la planxa o a la papillota ja que ens encanta el propi sabor del peix sense gaires floritures. La proposta en qüestió va sorgir en un dinar a casa de la Laia i el més sorprenent de tot és que estava fet amb mostassa!! A casa, la mostassa no ha tingut mai gaire tirada i vaig decidir provar-ho.
El debat es va originar amb el tipus de mostassa ja que el desconeixement sobre el producte era important.
Vam optar per a fer servir la de Dijon d'estragó tot i que estem segurs que hagués quedat millor amb la de Dijon tradicional.
En primer lloc, untem la safata amb manteja, tallem les patates a rodanxes i cobrim tota la base amb
dues capes. Salar-les i empolvorar amb comí i regar amb oli verge. (un bon dia, a cal pediatra conversant sobre la digestió em va suggerir que sempre que fes patata - puré, al forn, bullida, al vapor, etc - hi posés una miqueta de comí ja que en facilita la digestió i evita mals de panxa produïts per la fècula). Sempre que faig coses al forn, aprofito per a posar-hi una mica de ceba, encara que sigui a les cantonades...és que m'apassiona!
Posar—ho
al forn a 150º durant 30’ .
Als cinc darrers minuts, regar-ho amb un bon raig de soja.
El que més em va sorprendre d'aquest plat va ser com van quedar les patates. Amb l'oli del salmó i tot el condiment van quedar, com diu el Guiu...exquisides!
Bon profit i fins aviat!
Salmó amb mostassa sobre llit de patates? Combinació totalment guanyadora! :)
ResponEliminaPetons
Sandra
El millor premi...els vostres comentaris!!! Gràcies guapa!
EliminaHola!
ResponEliminaT'he conegut per el twitter i ara que ja et tinc ubicat ja anirem passant a fer la volteta :)
Salutacions!
Però si ja ens teníem calats....de fet, ens havíem escrit i tot ;-))
EliminaUna abraçada!
Jo no en se massa i abans de provar-ho pregunto... I el salmo no queda sec.
ResponEliminaGracies!!!
Montserrat
Hola Montse,
EliminaPot passar...i tant!!! si li tens la mida presa al forn, cap problema però amb aquests nous d'aire poden socarrar-ho tot...
Per això poso només a 150º...Et suggereixo que a partir del quart d'hora el segueixis de prop.
Gràcies a tu!
Salmó a la mostassa!!! Això s'ha de tastar. Un plaer pels sentits!!!
ResponEliminaAh, per cert, molt bo el video del Sense Títol. Quins records!!! Genial.
Salut i gràcies per cuidar els nostres sentits.
mmm!
ResponEliminaQuina il·lusió veure que un plat cuinat a casa ha originat un nou plat a cal Beumala! Tinc ganes de tastar-lo!
ResponElimina