Estem a les portes d'acabar el mes de Setembre i ja entrats a la tardor, escolto per la ràdio que ha estat el mes de setembre més calorós dels darrers vint-i-cinc anys.
Segurament per això, fa uns dies vaig decidir fer un bol generós de Tabulé aprofitant una nodrida visita familiar per sopar. - Alguna cosa fresqueta -vaig pensar. De seguida em va venir al cap un sopar d'aquest estiu al Francàs on de mans de Jordi, vaig poder tastar-lo àvidament.
El que més em va cridar l'atenció era les plantes aromàtiques que podia incloure amb un protagonisme aclaparador del julivert. Pràcticament sempre el faig servir per a coure bolets i fer picades, mai l'he fet servir en cru a no ser que sigui per decorar plats...
Com podeu veure a part del cuscús, per la resta d'ingredients no estan detallades les quantitats i mesures. És una recepta que permet fer servir els ingredients a la segons les preferències de cuiners i comensals. Només cal coure el cuscús i posar-lo a refredar. Mentre es refreda, tallem totes les verdures i les fulles aromàtiques en trossos petits i els afegim al bol esmerant-nos una mica més amb l'all i el gingebre per a que quedi ben repartit. Un cop tot barrejat, afegim el suc de mitja llimona (hi ha qui també hi afegeix el suc de mitja taronja), la soja, l'oli, el pebre i la sal, remenem a consciència i tornem a posar a la nevera per a servir-ho ben fresc.
El plat té l’origen a l'Orient Mitjà i en el fons, es tracta d'una amanida que permet múltiples variacions. Ideal per a àpats desenfadats a la fresca i amb bona companyia!!
MMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmm jo també el vaig tastar per primer cop de mans Franceses. En època d'estiu i la vaig trobar idonia per refrescar i gaudir d'un apat d'estiu.
ResponEliminaMolt bona Jordi.
T'ho pots creure? Encara no he fet cap plat amb cuscus!!!! A veure si m'animoooooo. Molt bona pinta Jordi!
ResponEliminaLouise
Me n'alegro que t'hagués agradat.
ResponEliminaPer a la propera vegada, et recomano una mica de coriandre.
Fàcil, ràpid, econòmic i refrescant, què més es pot demanar?
(mode monyas on) A més, van ser uns àpats molt especials, perquè el millor d'una taula sempre (o gairebé sempre) són els comensals (mode monyas off).
Jo aquest any faig cuscús per tot. El tabulé m'agrada molt i amb la calor ve molt de gust.
ResponEliminaEstic com la Cristina, no parem d'utilitzar cuscús... és tan bo i versàtil!!
ResponEliminaEl tabulé m'encanta!
Petons
Sandra
Uf! A casa els tinc avorrits amb la meva amanida de cuscús.
ResponEliminaM'agrada ser generós amb el gingebre, al meu plat només, i amb una poma reineta a trossets.
Enhorabona Jordi i salut.
Amb el gengibre ens entendrem però amb la poma no tant....Avorrir a la família és una bona manera de fer-los cuinar també, jejejejeje ;-)
ResponEliminaUna abraçada nano!