9 d’abr. 2014

GRATINADA DE PATATA, CARABASSÓ I BACÓ



La descoberta de la Gratin Dauphinois va marcar un punt d'inflexió a la cuina de casa. Soc fan de la cuina al forn per pràctica i versàtil i amb aquesta recepta s'ha ampliat sucosament el ventall de possibilitats d'àpats improvisats. Si disposeu de patates i formatge ja ho teniu...la resta és una qüestió d'imaginació! 

Aquesta que va vam preparar fa uns dies combina patata, carabassó, bacó, formatge i herbes provençals.

Es tracta d'anar posant capes a mode lasanya dels ingredients tallats a rodanxes i afegint formatge emmental, sal i pebre a cada pis. 

Com podeu veure, la combinació és infinita i només cal tenir en compte la textura i gruix de tots els ingredients per a que tots quedin ben cuits. 

En primer lloc preparem la safata untada amb mantega i anem fent els pisos al gust. Després ho coem al forn durant una mitja hora a 100º / 140º i llestos. 


No em digueu que no és fàcil... animeu-vos a provar-ho que val la pena!

2 comentaris:

  1. Molt bé, molt bé!! M'has convençut! Ho provarem!

    ResponElimina
  2. A casa també en sóm fans de la la Gratin Dauphinois, fàcil de fer i quedes com un rei, en tenim una al blog i tot!!
    petonets

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)