8 de jul. 2013

RESTAURANT FOLLIA SANT JOAN DESPÍ - SOPAR CUBAT


Fa uns dies em vaig creuar al Joan pel carrer i tot xerrant de la cuina, de l'àpat, el seu restaurant, i dels blogs vam anar a parar a Cubat, l'associació que fa poc més d'un any van impulsar nou restaurants al Baix Llobregat amb la voluntat d'oferir una cuina de proximitat i compromesa amb els ingredients de temporada del territori. 




Aquí els podeu veure i conèixer d'aprop:


Cal Mingo - Domingo Morilla
Can Rafel Enric Roig
Casa Nostra - Balvina Garcia
El Racó - Gerard Solís
Follia - Jó Baixas
L'Àpat Joan Fernandez
La lluna en un cove - Rosa Farres
Major 36 - Manel Armengol
El Mirador Joan Mascaró




Des de l'associació impulsen diverses iniciatives entorn a la promoció de la cuina del Baix Llobregat: una és el passaport que ofereix la possibilitat de gaudir de la cuina d'aquests nou restaurants, l'altre és el sopar conjunt que ofereixen els nou restaurants i al qual vam  tenir la sort d'anar amb la Nuni i la Sandra gràcies al Joan, a l'Ester i per extensió a tots nou! Milions de gràcies!!!. Val a dir que a aquest sopar és és gratuït per a totes aquelles persones que hagin segellat el passaport als nou restaurants!!!, el proper és al Novembre, que no us passi per alt!!! (podeu demanar informació i fer la reserva a som@cubat.cat)


El diumenge trenta de juny van fer el segon sopar Cubat al Follia de St. Joan Despí. Van participar unes cent quaranta persones!!!! tota una festassa gastronòmica.


El format va permetre que tots els cuiners sempre estiguessin cuinant cara al públic i en contacte directe amb els comensals que menjàvem a peu dret amb un estil informal, distès agraït. La juerga que es portaven entre ells desprenia un bonrrollisme contagiós que encaixava a la perfecció amb les propostes que anaven apareixent. A cada espai hi havia música en directe i em va sorprendre trobar-me a l'Ignasi, un molinenc que amenitzava l'espai del celler tocant el saxo amb el seu trio, què és petit el món!!!


Aquest va ser el menú:




A l'espai Terrassa amb cerveses Dèria i vins del Massís

Gaspatxo de cireres amb llagostí
Lassanya de tomàquet i bacallà
Pop amb puré de patates i oli de nyores
Coca de Sardines

Al Celler - amb Juvé & Camps
Croquetes de pollastre de pota blava
Arrossos

A la Cuina - amb vins de Finca Parera (web)
Peus cruixents amb mongetes del ganxet
Tartar de tonyina i ceviche amb cireres
Rap amb cansalada a la planxa
Ous del Prat amb patates i ceba

Morro de porc a la brasa
Botifarra de cireres
Brotxeta de verdures

Al Menjador amb Roger Goulart
Clafouti de cireres
Xocolata, pa amb oli i sal
Farcellet d'albercoc i formatge de cabra
Coca de llardons
Dolços variats


Tot estava espectacular però no puc deixar de destacar l'ou per la seva originalitat en la presentació, el rap perquè estava cuit minuciosament per totes les cares i al punt just, la croqueta de pollastre que no duia arrebossat i estava cuita directament a la planxa sense fer servir gens d'oli estava de vici, el morro de porc amb cigrons era impossible d'agafar-ne només una ració i gual que els peus cruixents amb mongetes del ganxet. Total, que l'endemà al matí em vaig llevar gairebé tan tip com quan vaig anar a dormir...Què bo mareta meva! 

Una de les coses que es van estar explicant és que aquesta aventura ha forjat una amistat sincera viva entre tots ells i una mostra va ser que un cop decidit el menú, tots plegats es van posar a cuinar-ho conjuntament sense més, tan era qui feia què i allò es va convertir en tota una festa gastronòmica de grans cuiners amb ganes de passar-ho bé cuinant i veure-ho passar bé menjant el que havien cuinat, segur que a qualsevol dels tres ens hagués agradat estar a l'altra banda amb una bata d'aquelles tan formoses...oi noies? 



Una gran nit per a tancar la temporada gastroblogaire amb molt bona companyia i donar la benvinguda a l'estiu...que no a les vacances!!!

(Aquí teniu les fotos que va fer la Nuni per a si també les voleu xafardejar)

CUBAT al facebook i a twitter


3 comentaris:

  1. Va ser una sorpresa de final de curs inesperada i fantàstica!!
    Un sopar de 10, en un entorn perfecte, ideal! I què dir de la companyia... la millor! ;)
    M'encanta el bonrotllisme que desprèn el col·lectiu CUBAT, el fet que entre tots cuinessin el menú del sopar diu molt a favor d'ells, sense ningú que vulgui ressaltar més que els altres, sense cap restaurant es pugui apropiar o lluir més dels seus plats respecte els altres. Fantàstic! Alliçonador! Molts col·lectius n'haurien d'aprendre d'ells.
    Al marge cal tenir en compte que disposen d'un producte de primera el del parc agrari! Vaja que no tan sols són bons sinó que juguen amb productes de primera divisió! Repetim quan vulguis/vulguin! :)

    Petonarros Beumix!

    ResponElimina
  2. Jo vull repetir, jo vull repetir!!! Què poc m'esperava que un diumenge al vespre qualsevol ens portessis a un lloc així... ¡y yo con estos pelos! jajajaja Un vespre immillorable, ja ho ha dit tot la Nunix!

    I la idea, l'entorn, el menjar, el beure collonut, s'ho curren com pocs aquests de CUBAT! Ja m'ho havien dit que al Baix Llobregat hi ha bona gent ;)

    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Nuni i Sandra... no deseu gaire les agendeeeees!!!!
    A veure si a la propera podem ser algú mes, no???

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)