14 de nov. 2012

COQUES SALADES AMB BOLETS

Avui us poso una doble recepta....com que em considero un "tocat pel bolet" i toquen per a la recepta del quinze no m'hi posaré per poc!!

A la convocatòria de carbassa, la Leo de cullera de roure va proposar una coca salada feta amb pasta de full que em va fer obrir de mides. Amb allò podia fer de tot i donar via lliure a les meves fantasies gastronòmiques...i el bolets eren la millor manera de començar!!!

Amb l'excusa d'un parell de sopars que he tingut recentment, he provat de fer aquella mateixa coca però amb algunes variants i ja us podeu imaginar que les combinacions son infinites, i els bolets que feu servir...els que trobeu al bosc o al súper, tots son espectaculars!!!

Amb carbassa, bolets i ametlles


Per a fer-ho ens caldrà: Dues planxes de pasta de full, mig quilo de carbassa, mig quilo de bolets, 250gr de mascarpone, formatge en pols, un paquet d'ametlles crues, una ceba, un ou, all, julivert, oli sal

En primer lloc, posem a coure la carbassa al forn i mentrestant, posem a coure els bolets amb un bon raig d'oli i una mica d'all i julivert. Mentre es cou això, muntem la pasta de full: amb una mica de farina i un corró l'estenem  fins a aconseguir dues planxes iguals i ben fines de la mateixa llargada que la safata de forn (una serà la base i l'altre, la part superior). En un paella torrem les ametlles amb la ceba i un xic d'oli i quan ho tenim ben cuit ho triturem amb el mascarpone. 



Barregem tots els ingredients (bolet, carbassa,  triturat d'ametlles-ceba-mascarpone, formatge en pols i sal ) fins a aconseguir un farcit homogeni i sense trossos de carbassa molt grans. Apliquem el farcit a sobre de la planxa de pasta de full que ja tindrem posada a la safata del forn amb paper vegetal. 

Un cop ben distribuit, "tapem" amb l'altre planxa i pessiguem el perímetre per a que ajuntar-ho i fent talls transversals. Pintem amb l'ou batut i ho posem al forn durant uns 15 minuts aprox. a 170º.

L'oli que vaig fer servir per a coure els bolets i torrar l'ametlla i la ceba era oli de bolets que havia reservat d'uns dies abans.

Amb moniato, bolets i castanyes (coca de tardor, en podríem dir...no?)


Per a fer-ho ens caldrà: Dues planxes de pasta de full, dos moniatos grans, mig quilo de bolets, 250gr de mascarpone, formatge en pols, sis o vuit castanyes torrades, un ou, all, julivert, oli sal




En primer lloc posem a coure els moniatos i les castanyes al forn a la vegada que posem els bolets a coure a una paella amb un raig d'oli, all i julivert. 



A partir d'aquí, torna a ser el mateix que en la primera coca: preparem les dues planxes de pasta de full, barregem tots els ingredients i muntem la coca crua, pintada i tallada. Enfornem i llestos!







Per variar, amb el farcit que em va sobrar vaig aprofitar per a fer un remenat amb unes torrades i també vaig barrejar-ho amb pasta...tot molt apanyadet i diferent

Vinga, espero les vostres coques farcides de mil coses diferents!!!

13 comentaris:

  1. M'encanta la pasta de full, és molt versàtil tan en dolços com salats.
    Tots dos farcits m'entusiasmen, no sabria pas quin triar... els hauria de fer tots dos (ja saps que sóc fan del trio carbassa-moniato-castanyes) I segur que el mascarpone li ha de donar una textura cremosa molt bona. Visca els ingredients de tardor!

    ResponElimina
  2. Quin plat més de tardor!! ha d'estar boníssim!

    ResponElimina
  3. Noi, quantes coques i quanta tardor!!! Temo el dia que "sàpigues" collir bolets de veritat :)

    ResponElimina
  4. que bonaa que ha d'estar!! se m'ha obert la gana de cop!

    ResponElimina
  5. Uau! QUina coca! Bona proposta.

    ResponElimina
  6. La tardor té uns fruits boníssims! I tu els has sabut combinar a la perfecció! ;)
    Veig que t'has continuat entrenant amb la pasta de full eh?? Fantàstic! Permet tantes preparació i és tant bona! I amb aquest farcit de luxe!

    Petons Beumix!

    ResponElimina
  7. Però si no has de triar Gemma!!! primer un i desprès l'altre... i per postres, el teu púding de castanyes. Tot arreglat!

    Sussi de fet, quan el feia vaig pensar a batejar-lo així mateix però...quina de les dues és la "coca de tardor"??? mmmmmmmm

    Molt bona Marga...molt múrria!!! els que ens agrada collir bolets, sempre tenim la sensació que no en sabem prou i és que en aquest mundillo, quan més saps més ignorant et sents...et repto el dissabte!

    Ester, a mi també se'm va obrir el dia que la vaig veure per primer cop...i quan la vam tastar es va acabar tota i no vam tocar res de la resta de menjar!!! de debò!

    Marina, ja saps doncs, a provar-la!

    Nunix, de fet no he combinat els fruits de la tardor...els he barrejat i punt! de fet, el farcit no feia una pinta molt suggerent!! hehehehe

    ResponElimina
  8. No tindràs pas algun tros de coca per mi per sopar? Que el 15 és tan maco com esgotador i avui no tindré temps de fer gran cosa... jejeje M'encanten!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra
    PD: per cert, la collida de bolets és demà o dissabte?!

    ResponElimina
  9. Anònim15/11/12

    moltes gràcies Jordi, les atmetlles que hi has afegit, em semblen genials ¡¡¡ li deuen donar un toc diferent.

    I l'altra coca me la copiaré, ha d'estar boníssima¡¡¡¡¡

    Aqui a Solsona també tenim molt bolets i boletaires......jo no en sóc gaire experta , pero a la botiga hi ha unes llanegues que fan una pintaaaaaaaaaaaa.

    ResponElimina
  10. Molt bona idea, aquestes coques s'han de provar!!

    ResponElimina
  11. M'encanta la idea d'aquestes coques..tot i que jo tiro per la primera opciò...em sembla genial!!!!!

    ResponElimina
  12. És que et poses en uns berengenals Sandra...qui et manava a tu tenir tant d'èxit i ser tan guais??? va que tu pots amb això i molt més! ;-)

    Holaaaaa Leo!!! la veritable protagonista d'aquestes coques...més content estic jo d'haver-les descobert i fet...et segueixo d'aprop...hehehehe

    Cristina, jo vaig pensar el mateix...i així de bé em va anar!!! vinga!

    Abril jo també em quedo amb la primera...però perquè escollir si pots tenir les dues...ets de la mateixa pasta que la Clofi, eh?! hehehe

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)