30 de juny 2017

ARRÒS DE CAP I POTA AMB ESCAMARLANS



ATENCIÓ, CANVI D'ADREÇA!
Consulta aquesta i moltes més receptes i agenda gastronòmica a: www.jordibeumala.cat 






Si heu rondat per aquí algun cop us sonarà el concepte de gastrojuerga...Es tracta de cuinar, menjar i beure sense parar ni sortir de la cuina. 


Doncs fa uns dies vam gaudir d'una nova sessió on vam gaudir d'un steak tartar, unes gambes vermelles a la planxa, uns farcells de peus de porc amb botifarra negra, un tartar de salmó amb carabassó, uns llagostins amb mango, un paté de fetge de conill, un entrecot de carn de Nebraska i....un arròs de cap i pota amb escamarlans!!! 

Aquesta és una recepta del Sergi @manducare i us la comparteixo per a que gaudiu d'un dels millors arrossos que he tastat mai..

Ens caldrà: arròs (400 gr), 12 escamarlans, dues cebes, tres pastanagues, un parell o tres de bitxos, llorer, oli, sal, pebre, cap i pota (300 gr), cansalada fumada (100 gr), vuit tomàquets madurs, tres pastanagues, all i aigua



Primer sofregim la ceba amb un parell de bitxos, llorer i ho daurem a foc lent.


Quan la ceba estigui a punt ben rosseta i potxada posem el cap i pota tallat a daus, cansalada fumada (un dit a daus), el tomàquet i aigua. Deixem que es vagi fent amb calma!

En una olla preparem el caldo sofregint la ceba, pastanagues, un gra d'all i un parell o tres tomàquets, tot tallat "a la brava" i ho deixem uns 20 minuts a foc baix. Mentre es va coent, pelem els escamarlans i separem els caps. Un cop fet el sofregit pugem el foc i afegim els els caps i pell dels escamarlans, un parell de voltes i afegim l'aigua. Deixem i que es cogui 20 minuts més.

Agafem la casolà amb el cap i pota , afegim el caldo i quan bulli tirem l'arròs. Un cop fet, parem foc i posem les cues del escamarlans abocant una mica de caldo per sobre de cada bèstia.

Tastem, rectifiquem de sal, pebre i picant i ja està a punt per a servir

Voleu saber com van anar la resta de coses que vam preparar menjar?...algun dia us ho explico però millor que ho dosifiquem per a no empatxar-nos ;-)






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)