10 de juny 2014

PARC AGRARI DEL LLOBREGAT, CAN COMAS I CUBAT



La verdura i la fruita que es conrea al Parc Agrari del Baix Llobregat amb denominació “Producte Fresc del Parc Agrari” van ser, junt amb els restauradors de la comarca, els protagonistes de l’activitat organitzada a Can Comas per part del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i del Parc Agrari, amb la col·laboració de la restauradora i docent Cristina Roig.


Les planes del delta i de la vall baixa del Llobregat han estat tradicionalment productors d’una variada gamma d’hortalisses i fruites mercès a la fertilitat dels seus sòls, la bondat del seu clima i l’esforç dels pagesos que les cultiven. Aquestes zones agrícoles conformen avui dia el Parc Agrari del Baix Llobregat. Els experts cuiners de la comarca han desenvolupat al llarg dels anys una gastronomia basada en un producte local, de proximitat i de temporada. Una cuina arrelada a la seva terra que podeu trobar a El Camp a Casa

La campanya gastronòmica “Els sabors de l’horta del Baix Llobregat” recull l’oferta gastronòmica que ofereixen els restaurants de la comarca que treballen el producte KM0, i amb una imatge més fresca i atractiva pels comensals.

Abans però, una passejada amb bicicleta pels camps de la riba del Llobregat







Un co acabat el circuit amb bicicleta, una sessió de batuts liquats de fruites i verdures pròpies de l'agricultura de la zona:


- Batut liquats de cireres i chirivia
- Batut liquat de bròquil, pomes, llima i espinacs
- Batut liquat d’aigua de mar, espàrrecs, oli i pebre (amb oli d’Olesa, varietat
Palomar)

I tot seguit, taller/concurs d'amanides entre blogaires i divulgadors gastronòmics:






Els productes escollits del nostre equip i una mostra de les cinc amanides participants:


Quan vam acabar la sessió ens esperava una mostra de la cuina amb verdures i fruites
fresques del Parc Agrari del Baix Llobregat de mans de Cubat





LES TRUITES:
Truita d´ortigues
Truita de ceba i carabassó
LES VERDURES

Farcellets amb verdures 
(pebrots, carbassó, ceba, tomàquet, salicòrnia, espinac baby),
amb perfum de curry
Fals cous cous de coliflor
Espàrrecs blancs amb taronja i tàrtara
LES POSTRES
Formatges amb chutney de cireres, mirabolans, nespres
Gelatina de cireres, nespres i mirabolans amb menta i alfàbrega
Farcellets de creps amb licor de cireres



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)