19 de nov. 2013

LLAMINERA AMB PASTA DE FULL

Fa uns dies, va venir a casa el Lluís, un paio molt trempat que fa uns mesos va tirar endavant Prandium juntament amb la Sílvia, la seva parella. Conscients que no tothom o no sempre podem destinar l'estona que caldria a la compra setmanal, ens proposen portar-nos els ingredients justs pels àpats que necessitem juntament amb la recepta. D'aquesta manera no només ens estalviem temps sinó excedents de menjar pel fet de comprar com a recol·lectors i sense previsió. A més, si sou dels que no us agrada comprar però us agrada menjar bé, això us va que ni pintat! 

Total, que apareix el Lluís amb una caixa i el menjar per a quatre receptes, a part de xerrar de menjar i cuina, vam arrencar amb una conversa informal i propera d'aquelles que no tens pressa per a que acabin. Com no podia ser d'una altra manera, quan va haver marxat vam decidir provar la primera de les receptes: la llaminera amb pasta de full.

És tan simple com agafar la llaminera, untar-la amb paté al gust (fines herbes, pebre, etc..) i afegir-hi bacó (si son talls cal embolcallar-ho i si son tires, les enganxem amb l'ajuda del paté). Un cop embolicat ho pintem amb ou batut i enfornem durant uns 25' a 170º. 

La pasta de full es converteix en una papillota comestible que reté els vapors de la carn ajudant-la a coure's i preservant-ne l'aroma. És una manera molt ràpida, còmode, original i neta de menjar carn de poc. 

L'endemà vam provar un lluç fresc amb salsa d'alfàbrega...espectacular i encara més simple que aquesta llaminera. A més, ho van fer tot absolutament tot la Glòria i la canalla amb la recepta i els ingredients que ens havia donat el Lluís. No va fallar!!! però ja us ho explicaré un altre dia... 




4 comentaris:

  1. Fantàstic Jordi, ho provaré amb el bacon. Espero la recepta del lluç!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehehe, aviadet, avidadet Cristina!
      Però no sé què en vaig fer de la foto....glups.

      Elimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)