6 de nov. 2013

FIDEUS A LA CASSOLA



Un any més tenim el Gran Recapte del Banc dels aliments aquí i un cop més, mitjançant blogs contra la fam aportem el nostre granet de sorra, en el meu cas amb uns fideus a la cassola!. Una forma diferent i simple de fer un plat casolà amb pasta.... 




Darrerament l'he fet uns quants cops perquè permet deixar-los embastats a l'espera de rebre els deu minuts finals de gràcia abans de servir-los. Així us els podeu endur a mig fer i acabar-los sense complicacions d'ingredients ni temps.

Per fer aquests que veieu a la foto vaig fer servir mig quilo de fideus (han de ser gruixuts, no "cabell d'àngel" i poden ser dels foradats si us fa conya) una ceba gran, tomàquet (dues cullerades de concentrat / mig quilo de triturat natural), un got de licor (conyac, vi blanc, xerès...) dos alls, una pastanaga, un farcell d'herbes (llorer, farigola), oli, sal, quatre-cents grams de carn de porc (costella, salsitxa, botifarra...) un litre de brou de carn (o d'aigua). 



Com veieu els ingredients son bàsics i l'elaboració veureu que també! 

En essència es tracta de fer un sofregit tradicional (ceba ben tallada amb un bon raig d'oli, quan estigui daurada afegim l'all, la carn i el licor i al cap d'una estona el tomàquet. Si no és concentrat, cal deixar sofregir durant quinze o vint minuts a foc lent.)

Un cop tinguem el sofregit amb la carn, aboquem els fideus i els rossegem en cru amb les herbes. En aquest moment, podem reservar per a acabar-los més endavant abocant el brou/aigua calenta (bullint) i deixar-los coure uns cinc o set minuts rectificant de sal i pebre. Si us agraden caldosos, aboqueu força aigua i s'acostarà més a una sopa de fideus amb carn...vosaltres mateixos!

Com veieu, no hi ha cap risc que surti malament...com a molt, massa cuits els fideus si la gent no us fa cas alhora de seure a taula (si els teniu la mida presa, traieu la cassola del foc ben aldente i tapeu alhora que comença la recerca de comensals) O com li vaig sentir dir un cop a l'Ada Perellada, si no surt com esperem, li canviem el nom i andandu!

Recordeu doncs, els propers 29 i 30 de novembre, col·laboreu fent la vostra aportació o fent de voluntaris. Cal gent, cal menjar, ens cal la col·laboració de tothom!!! 


Aquí podeu veure receptes de les anteriors campanyes:

2 comentaris:

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)