28 de set. 2013

CARPACCIO DE TONYINA - IX Jornades Gastronòmiques de MdR

Avui començo una mica lluny però és que em ve molt de gust contextualitzar l'entrada....quedeu avisats!

Molins de Rei és una vila amb una llarga i fornida tradició associativa i un d'aquests exemples és La Peni (Joventut Catòlica), amb més de 134 anys d'història (fundada al 1879) i amb un historial d'activitats culturals i esportives impressionant.

Com és habitual, una entitat d'aquesta envergadura va disposar ben aviat d'una cafeteria que vertebrava la vessant social de l'entitat a base de tertúlies i àpats casolans. Durant una temporada, els cafeters de La Peni van ser els meus avis materns que amb els seus tres fills (ma mare i mons tiets) van allotjar-se a les golfes de l'entitat. 


Em venen mil històries i vivències que he passat en aquell edifici des de ben petit fins ara però potser no toca, no? 

Al gra! Tot això us ho explico perquè la cafeteria de La Peni ha anat passant de mans en mans durant tota aquesta porrada d'anys fins a l'actualitat on la Vanessa, ànima del restaurant, juntament amb el Xavi i el Suli li han donat un to càlid, proper i cordial. 


Resulta que el Restaurant La Peni ha estat un dels restauradors que ha participat a les IX Jornades Gastronòmiques de Molins de Rei que organitza el Botmol en el marc de la Festa Major de Sant Miquel, amb el suport de l'Ajuntament de Molins de Rei (Molins de Rei Centre de Comerç) i on he tingut la sort de participar de la mà d'Expogestió



No cal dir que m'ha fet especial il·lusió coincidir de nou amb ells i la seva cuina i a més, amb una proposta tan refrescant i suggerent com és un Carpaccio de tonyina marinat amb cítrics i tàrtar de tomàquet amb xampinyons:



La preparació és senzilla, pràctica i amb un resultat espectacular!!!
La feina més feixuga és treure les espines i netejar el llom de tonyina.
El tàrtar ofereix múltiples possibilitats i combinacions...m'atreviria a dir que tantes com gustos! Si voleu anar sobre segur, seguiu els passos de la recepta però si sou una mica gastrotemeraris com jo, proveu coses noves a veure què tal!!!


El maridatge va anar a càrrec de les caves Mont Marçal i us haig de confessar que quan t'argumenten un cava, el trobes molt més bo!!! De fet, no soc gens amant del cava i amb aquestes explicacions tan apassionades me'l miro amb uns altres ulls...hehehe

Aquí podeu veure com va anar la sessió de cuina en directe: 


Si voleu veure la resta de vídeos de les jornades podeu trobar-los tots aquí

Si voleu seguir les novetats de La Peni podeu fer-ho al facebook i twitter


MOLT BONA FESTA MAJOR!!!

2 comentaris:

  1. La de història que té aquest edifici!! I la de vivències que hi hauràs viscut!
    He tingut el privilegi de sopar-hi i és absolutament recomanable! ;) De fet les fotos que has penjat dels plats de la Peni juraria haver-los tastat... jajajaja!!!
    Caram amb Molins de Rei! Una ciutat per descobrir!!
    Petons Beumix!! :)

    ResponElimina
  2. I encara no ho hasa vist tot!!! hehehehe
    A veure quan tornem a compartir taula....
    Petons Nunix

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)