22 de jul. 2013

CARPACCIO DE CARABASSÓ I TOMÀQUET SEC


La producció de carabassons a l'estiu pot arribar a dimensions sobrenaturals i clar, cal gestionar-los abans que es facin malbé. Aquests dies em plouen carabassons d'horts de família i amics a manta i, a part de la crema de verdures de torn, haig de buscar maneres de donar sortida a tanta carabassonada!

En una foto d'instagram de la @samarsa vaig veure que havia fet un carpaccio....L'univers versàtil i pràctic del carpaccio s'obria davant meu mandolina en mà!

Encara tenia tomàquets secs macerats amb oli de Petràs i vaig decidir tunejar la idea de la Sandra canviant la vinagreta i afegint un tros d'aquest tomàquet fort i gustós. 

Aquest plat només té dos coses importants a tenir en compte. El primer és que el tall del carabassó ha de ser fi i sencer i el segon és que s'ha de servir bonic...

Així doncs, no hi ha més que agafar el carabassó i passar-lo per la mandolina ben finet, doblegar-lo i presentar-lo al plat amb un tros de tomàquet sec a sobre i amanit amb una vinagreta al gust (jo la vaig fer amb avellanes, sèsam, vinagre de xeres, oli verge extra, sal i mel). És preferible deixar-lo reposar una estona per a que l'àcid de la vinagreta cogui el carabassó una mica. També és important que la forquilla pugui agafar d'una palada una ració per a que hi càpiga tot a la boca. Un cop més, el joc de contrast de textures i gust obliga a tastar-ho jusnt. 

Amb aquesta foto només em vaig ventilar mig carabassó i formava part d'una taula amb diverses propostes a mode "sopar informal d'estiu" que si no els fem ara, ja em direu...Ara em toca pensar què fer amb la resta que encara tinc a la nevera!!!

6 comentaris:

  1. Ja t'ho dic jo... regalar-los! Jo estaré encantada de ser una ONG carbassonera i del teu excedent carbassonil fer-ne truites, cremes, carpaccios, graellades, ... el que calgui! ;) xD

    Bromes a part (o no... :P) t'ha quedat una presentació preciosa i penso que aquest tomàquet li va de perles! Petons Beumix!

    ResponElimina
  2. A les famílies nombroses ens molen aquests regalitus, oi Nuni???
    Ha quedat prou apanyadet el plat, no?
    hehehehe

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'ha quedat un plat preciós! Molt apanyat! ;)
      I sí... ens encaaaanten aquests regals! :)
      Petonarros!

      Elimina
  3. Menjar el carabassó en carpaccio és tot un descobriment!! fa poc vaig fer una amanida amb formatge i el resultat em va agradar molt, la provaré també amb tomàquets secs (que m'encanten i els poso a tot arreu!!)

    ResponElimina
  4. El plat t'ha quedat moníssim! Encara que si li poses més "ones" pots apanyar el carbassó sencer al plat! jajajaja

    Tot un descobriment el carpaccio, m'alegro que t'hagi agradat

    Ah, i també estic disposada a rebre carbasson excedents xD

    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Anònim24/7/13

    Quina bona pinta que fa Jordi !! Ummmmm

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)