19 de juny 2013

TALLER CUINA BÀSICA - FINAL DE CURS



Segur que molts de vosaltres teniu la sensació que gran part dels mondongos i juergues de l'any tenen lloc durant el mes de juny!!! Si és així, doneu-vos un respir i continueu llegint, encara que sigui per teràpia...si no és el vostre cas, gaudiu de la vostra esponjada agenda i seguiu també en el post ara que us ho podeu permetre.

En el més del "final de tots els cursos" va tenir lloc també el del Taller de cuina bàsica que vaig començar al mes de novembre. Han estat uns mesos molt intensos on hem barrejat la teràpia de grup, personal, cuina, riures i àpats. Tota una experiència que m'ha fet créixer a tots nivells i que he compartit amb tots vosaltres principalment via fèisbuc per a no bloquejar el blog amb coses del taller:

Ara però, és el moment d'ensenyar-vos el que hem fet!!!

Podeu descarregar-vos el pdf amb totes les receptes (tot i que algunes ja ronden pel blog...)

Abans però, vull agrair molt sincerament a Lékué, Maset, Petràs, La Tavella que hagin col·laborat en el taller!!!

Aquest és l'índex de tot plegat:

1er Trimestre - Novembre
15
Aperitius:
* Crema d’anxoves
* Txaka
* Tiretes de moniato
22
Cremes dolces:
* Codonyat
* Compota de peres
* Melmelada de taronja i poma
29
Cuina d’aprofitament:
* Timbal d’arròs
* Timbal de cigons
1er Trimestre – Desembre
13
Aperitius per festes:
* Amanida travessada
* Llitera de patata, ceba i cansalada
* Boles de formatge
20
Cuina al microones:
* Pastisset de truita
* Lluç al vapor
2on Trimestre – Gener
13
Sopes i Cremes:
* Caldo de verdures
* Crema de carabassó
* Crema de ceps i moixernons
17
Masses:
* Pa bàsic
* Creps
24
Pasta casolana:
* Gnocchis
* Tallarines
* Salsa pesto i salsa carbonara
31
Truites:
* De ceba tendra i botifarra negra
* De calçots, carxofes i xampinyons
* De ceba tendra i sobrassada
2on Trimestre - Febrer       Cap de Setmana 2 i 3 Fira Candelera
7
 Ous al plat:
* Volcà d’ou al vapor
* Ou al forn
* Ou estrellat
14
* Esquarterar, tallar i filetejar Pollastre i conill
21
Llegums:
* Llenties estofades
* Faves a la catalana
* Crema de mongetes
28
Postres:
* Panacotta amb engrunat i melmelada
* Capritx de xocolata
* Pastís bàsic
2on Trimestre – Març
7
Arròs:
* Risotto d’espàrrecs
* Risotto de bolets
14
Mandonguilles:
* De vedella i formatge
* De bledes i formatge blau
* De pollastre i pernil
21
Peix cru:
* Steak tàrtar de salmó amb mango
* Tàrtar de tonyina amb romesco
3er Trimestre – Abril
4
Melmelades:
* De maduixot
* De mandarina
18
Bacallà:
* Bacalhau à bràs
* Bacallà confitat
25
Salses i cremes:
* Salsa barbacoa
* Crema de formatge blau
* Salsa de vi negre
3er Trimestre – Maig
9
Vedella:
* Estofat de vedella
* Fricandó
23
Cuina a la sal:
* Llom a la sal
* Orada a la sal
3er Trimestre – Juny
6
* Arròs a la cassola mar i muntanya
13
* Dolços

2 comentaris:

  1. Osti nen, realment és un recull espectacular! Enhorabona per la feina feta i compartida. Gràcies crack!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sandra...pagaria per un recull de la bordeta!!!! ;-)

      Elimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)