21 de nov. 2012

PRESENTACIÓ LLIBRE 20 ANYS SEMPRONIANA (CANELONS DE CEVICHE I GUACAMOLE)

El llibre amb el macarró de ceviche que vam preparar
Un cop més, davant la incredulitat de la resta de gastroblogaires per la tenacitat i perseverança alhora d'organitzar coses i embolicar al personal, l'Òscar de de cuina va oferir-nos la possibilitat de participar en una aventurilla gastronòmica de la mà de l'Ada Perellada en motiu de la presentació del llibre de receptes dels 20 anys del Semproniana.


No cal dir que li estaré eternament agraït per a brindar-me aquesta oportunitat tot i que cal aclarir que va ser fruit d'un sorteig....no va ser per la face!.  Però bé, allà estava jo enmig de la flor i nata de la gastroblogsfera al Pla dels Àngels cuinant amb l'Oriol, el Joan, el Santi i l'Ada. Una experiència fantàstica i única!!! de debò,...pels que no us en feu a la idea és com anar a un entrenament del Barça, i fer un partit de costellada amb el Guardiola repartint "carinyo" a tort i a dret entre rialles i juerga desbocada. Doncs jo hi era!.

A part de les presentacions de rigor, ens vam posar a pencar de seguida, cosa que a mi m'està molt bé...Un cop repartits en quatre grups i amb la tutela d'un dels cuiners de referència, ens vam posar tots a treballar el menú:









Jo vaig anar a parlar amb l'Oriol defugint les postres tot passant de puntetes pel costat de la taula on ho tenien tot preparat..."només faltaria que un dia tan excepcional, em toqués fer les postres!" -vaig pensar 


A la taula ja ho teniem tot llest i de seguida, l'Oriol va repartir feina que vam anar ventilant amb celeritat. Jo que estava ultra motivat, no estava pas disposat a deixar passar la oportunitat de sentir-me útil i vaig agafar mig salmó que rondava per allà...allò ja no tenia aturador!!!



Al cap d'aproximadament una hora, ja ho teníem tot llest per a emplatar "en sèrie".

Val a dir que les proporcions i la recepta del llibre son per a quatre persones però nosaltres ho vam fer per a vint! Per això, us copio les quantitats que posa al llibre i adapteu-ho en funció dels comensals.



Per a fer aquest plat, ens caldrà :  Macarrons gegants


Per al ceviche de peix:
150 g de bonítol
150 g de bacallà dessalat (nosaltres vam fer servir gambes)
150 g de salmó
100 ml d'oli d'oliva
50 ml de soja líquida
10 g de gingebre molt (no n'hi vam posar)
Pebre i sal



Per al guacamole:
500 g d'alvocat, 25 g de ceba tendre, 25 g de tomàquet madur, Julivert, suc de mitja llimona (vam fer servir llimes), pebre vermell picant, oli d'oliva i sal

Per a l'oli de soja:
100 ml d'oli d'oliva
50 ml de salsa de soja
1 cullerada de sèsam

Per a la guarnició: llavors germinades d'alfals 


Un cop cuinat tot, va tocar entaular-nos i fer còrrer la imaginació entre brindis i elogis...com no podia ser de cap altra manera!

Un sopar inolvidable entre els grans del  mundillo!





Només em queda agrair la vetllada a l'Ada i a tot el personal que ens va acollir, especialment a l'Oriol... 



Desprès de fullejar el llibre, us animo a donar-hi un cop d'ull!! Receptes originals, senzilles i molta imaginació!! 


No us decebrà, segur.


Les fotos que he fet servir son de la Bet, la Nuni, l'Anna, el Miquel, Cossetània Edicions i alguna de meva...

Altres cròniques (a dia i hora d'ara...):

11 comentaris:

  1. hola!!!! magnífica crònica! una abraçada triomfador!
    ;)
    Ada

    ResponElimina
  2. Molt bona crònica d'un gran dia! :)
    Molt bona idea això d'associar la foto del grup fent feina amb la del plat acabat! Igual te la copio la idea que encara haig de fer la crònica! Un plaer compartir taula amb tu i tirar-te les copes per sobre entre foto i foto! jajajaja!!!

    Molts petons Beumix! ;)

    ResponElimina
  3. Com sempre un post magnífic que m'ha deixat sense paraules.

    ResponElimina
  4. waaaw m'enanta la recepta però encara m'encanta més la presentacio dels plats! es ben b cuina d'autor eee

    ResponElimina
  5. Quin mal hi ha que et toqui fer les postres??? Serà possible!! :-D
    Quina enveja em feu tots plegats amb aquest taller de l'Ada, l'únic consol que em queda és saber que he posat el seu llibre a la llista de regals per Reis ;)

    ResponElimina
  6. Ostres quina experiència més especial!!! em fas dentetes, eh?? i aquests macarrons farcits segur que eren deliciosos!

    ResponElimina
  7. Quina entrada més xula Jordi!!! va estar molt bé aquell vespre, i els canalons ens van quedar boníssims oi?? jeje
    Ara toca posar en marxa altres receptes del llibre! ;)
    Una abraçada!!

    ResponElimina
  8. Jordi, estàs tocat i ben tocat per la sort eh! Quina enveja.
    Nani

    ResponElimina
  9. Una crònica més complerta amb reportatge fotogràfic.
    Ens ho vam passar molt bé i per mi també va ser un plaer compartir el cuinar amb tu i les companyes.
    Petons.

    ResponElimina
  10. :) Aquesta entrada se m'havia escapat. Un molt bon resum!! :D

    ResponElimina
  11. Gràcies Ada!!! em va fer molta il·lusió venir...

    Nunix, copia el que et peti!! m'afalaga que algú com tu es plantegi plagiar-me i tirar-me copes de vidre....heheheh

    Carai Marga...a mi també em deixes tu sense paraules!

    Sí Ester, cuina d'autora en aquest cas...nosaltres érem pinxes i prou!

    hahhaha, a tu t'esperava Gemma...!!! mal cap ni un! és una qüestió de preferències. Faríem un bon equip...ja ho havíem dit alguna vegada, oi? ;-) Els Reis no et decebran...n'estic segur!

    L'has encertat Lídia, els macarrons boníssims i les dentetes...lògiques, clar! igual al proper sidral gastroblogaire coincidim..qui sap!?

    Sí que va ser una gran vespre sí, Bet...però si hagués de fer totes les receptes que tinc ganes de fer, enllaço un parell de vides!!! N'hi ha alguna que caurà segur!

    Ai Nani...certament, la sort em somriu!!! i els vostres comentaris en son un clar exemple...

    Anna, cuinar plegats amb friquicuiners, sempre és un plaer i una festaaaaa

    Jo, Òscar....que algun dia se t'escapi alguna cosa et fa més persona!!! hahahaha

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)