26 d’oct. 2012

SOPA DE PA AMB PILOTILLES

Un nou plat de cuina de guerrilla basat en la cuina d'aprofitament... 

A casa, quan coem llegum tendim a guardar l'aigua i aquest cop la vaig aprofitar per a fer una sopa de pa, que també en teníem per a parar un tren, amb unes pilotilles i bocins de pa fregit.

Així, doncs amb quatre coses vam ventilar un sopar que, de bones a primeres, pintava una mica eixut...

Per a fer la crema vaig fer servir: Una ceba, l'aigua d'haver cuit les mongetes, rossegons de pa sec, oli, sal, herbes silvestres.
Per a les pilotilles: 300gr de carn picada, el rovell d'un ou, oli, sal, pebre, all, julivert i pa ratllat

En primer lloc, vaig coure la ceba a foc lent fins a tenir-la ben cuita i dolça. Amb el mateix oli i una mica de l'oli de bolets que em quedava de la darrera paellada de rovellons, vaig fregir el pa a bocins i en vaig reservar uns quants. Quan va estar tot llest, ho vaig triturar juntament amb el "caldo del mongetes", rectificant de sal i fins a aconseguir una textura fina i sense grumolls. 

En segon lloc, vaig barrejar tots els ingredients per a fer les pilotilles amassant una bona estona per a que tots els ingredients quedessin ben escampats. Un cop amassat tot, calia donar forma a tot aquell preparat amb unes boletes ben petites, arrebossar-les amb pa ratllat de nou i passar-les una bona estona per la paella per a que quedessin ben torrades i cruixents. 

Per últim, vaig posar a escalfar la crema amb les mandonguilles dins durant uns deu o quinze minuts a foc lent. 

Un plat extremadament econòmic, bo, senzill, nutritiu i calentó!

Bon cap de setmana



7 comentaris:

  1. Jo d'aquesta sopa en lleparia el plat i tot!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Recorden molt a les que fa la sogra!! encara que faci moltes pilotilles, tothom sempre conta quantes en té per que no hi hagi ningú que en tingui més!! El meu cunyat mataria per aquest plat!!

    ResponElimina
  3. Visca les pilotilles i la sopa de pa! Me mare, que és de Vic, també en diu pilotilles. Per això nosaltres som els únics de Sabadell que enlloc de mandonguilles diem pilotilles, je je je...
    Una sopa per deixar el plat ben escurat!

    ResponElimina
  4. Jordi, això d'aprofitar l'aigua de les mongetes sempre s'ha fet a casa. Dóna un gust molt bo a les sopes. I amb pilotilles encara més.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  5. Cuina d'aprofitament perfecte i si a sobre en surt una sopa, que a mi em tornen boja, més que millor!

    ResponElimina
  6. Nosaltres que som Cantonigrossencs d'adopció també diem "pilotilles" a les mandonguilles, com la Gemma a Sabadell, nosaltres devem ser de les poques famílies de Terrassa que en diem pilotilles! ;)
    Aquesta sopa de pa que has fet amb l'aigua de les mongetes i les pilotilles ha d'estar boníssima!!! Com per rellepar el plat! :)

    Petons!!!

    ResponElimina
  7. Sandra, tu sempre tan expressiva!!! hehehehe

    Saboroses, a casa ens hem iniciat a les matemàtiques contant i dividint pilotilles...hahaha. I del teu cunyat, no se ben bé si vull que me'l presentis ;-)

    Nani, cada cop més ens toca retornar a la cuina de sempre...A la botiga de casa venia gent a buscar només l'aigua del llegum per a fer sopa (i perquè no podien pagar-lo...)

    Lídia, la veritat és que jo no soc gaire de sopes...necessito que hi hagi alguna cosa per a mastegar...per això sempre hi poso alguna cosa flotant, ;-)

    Gemma i Nuni, a casa meva sempre se n'han dit mandonguilles però jo, quan les faig petitones li dic pilotilles, mira! m'ho he tret de la màniga però em sembla més entranyable...Per cert, haurem de fer un concurs amb la Sandra a veure qui el deixa més lluent...heheheh

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)