12 de març 2012

TABULE DE LLENTIES

Un cop més, ens acostem a mitjans de mes i toca repescar la iniciativa d'"Els fogons de la Bordeta" i de "Xocolata desfeta" sobre La recepta del 15.

Aquest mes, li ha tocat el torn a les llenties

Des de ben petit m'han agradat moltíssim i la mare ens les feia amb els culs d'embotit que sobraven a la xarcuteria, tallats a daus . Fa temps que a casa nostra les mengem estofades o simplement, bullides i per això, la proposta d'aquest més em va semblar adient per a esprémer una mica la imaginació (i més, tenint en compte que en la recepta del 15 dedicada a els calamars i a les croquetes, els hi vaig fer el salt...)


En una de les habituals i suggeridores tertúlies culinàries amb en Joan Vigó, es va perfilar el que podia ser una proposta adequada per aquests dies d'intensa calor. Havia de ser un plat fresc, senzill i nutritiu i vaig recordar el Tabulque vaig tastar, fa gairebé un any de mans d'en Jordi Llecha.

Un cop decidit que es podia fer una combinació prou "resultona", aquest dissabte, sorprenentment sol durant tota la tarda a casa, amb roba còmode i música adequada m'hi vaig posar.

Ens caldrà: 200 gr. de llenties cuites, un pebrot verd, un pebrot vermell, dues cebes tendres, dos o tres dents d'all, un bon manat de julivert, dues llaunes de pop (si és fresc, o congelat, millor), oli verge, soja líquida i sal.


La forma de preparar-ho és ben simple i sense cap secret. Cal esbandir a consciència les llenties, netejar i tallar tots els ingredients ben petits, barrejar-ho tot en un bol i posar-ho a la nevera abans de servir-ho.


El diumenge vam celebrar l'aniversari de la mare, gran cuinera que m'ha transmès aquesta afició, i com a homenatge a la seva habilitat culinària i com a mostra de la meva doble admiració (com a mare i com a cuinera) vaig portar aquest plat. En la intimitat d'un àpat familiar n'hauria menjat només jo però en aquest cas, pares, germans i cunyats van  avalar la proposta i per això, ara em veig en cor de fer-vos-la arribar. 

El recomano especialment durant els dies calorosos de primavera i estiu que ens esperen.

Una abraçada i un cop més, per molts anys marona!!




6 comentaris:

  1. Anònim12/3/12

    Com sempre...genial! M'apunto la recepta!! Quin regal, tenir-te aprop...noi!! Quan no se què fer per dinar/sopar...només haig d'entrar al teu blog, és fantàstic. Enhorabona de nou!!

    Aby

    ResponElimina
  2. Sí, Jordi, les nostres tertúlies gastronòmiques i culinàries són ja una tradició. No som gent que es conformi en menjar o cuinar "qualsevol cosa" i l'intercanvi de parers i procediments ens fan més savis. Sempre s'aprèn alguna cosa, que és un dels secrets d'aprofitar la vida. Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Que bé que t'hagis animat a presentar-la en societat, perquè té una pinta... A mi el tabulé m'agrada molt a l'estiu. Fresquet, saludable... El provaré amb llenties :)
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  4. Ostres, el tabulé és una amainda que em fascina des de fa temps! Aqusta proposta caurà de cara el bon temps, boníssima :)
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Molt bona proposta!!,la versió amanida per l´estiu es ideal, m´apunto la recepta. petons,

    ResponElimina
  6. M'encanten aquestes amanides fresques de llenties! I amb el toc del pop han de quedar ideals!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)