17 de març 2011

ALBERGÍNIES FARCIDES AMB BOLETS I CALÇOTS

Encara en plena temporada de calçots i aprofitant un grapat que em va sobrar de quan vam coure les faves i algun sofregit fet també amb aquesta ceba tan nostrada, us passo una nova proposta.

Els farcits permeten múltiples variables en funció de la temporada, la inventiva i les  
preferències. 


Avui doncs, albergínies farcides cuinades per un sopar especial amb comensals únics i  molt estimats...







Ens caldrà: Dues albergínies, mig quilo de bolets (congelats o frescos), cinc calçots, una tasseta de licor, una picada 
(all, julivert, avellanes, pa sec, oli i sal), formatge per gratinar i formatge en pols

Primer netegem, tallem i buidem les albergínies (marcant amb un ganivet i buidant amb una cullera gran). Separem l'interior de l'albergínia i la tallem a daus més o menys uniformes.

Mentrestant, deshidratem els bolets a foc lent per a que treguin tota l'aigua i separem
Al mateix recipient que hem fet servir pels bolets, posem els calçots tallats en juliana i l'albergínia amb un bon raig d'oli a foc lent.

Remenem sovint i quan comenci a estar daurat i "potxat" afegim la tasseta de licor (conyac, xerès sec, etc...) i deixem reduir de nou cinc minuts. Afegim els bolets i els saltegem deu minuts i posar la picada. Rectificar de sal i pebre.

Mentre s'acaba de coure, escaldem les mitges albergínies (al microones o amb una olla ) i les omplim amb tot el farcit que tenim al foc abans que es tornin a refredar.

Posem el formatge per gratinar i una mica de formatge en pols (vigilant el gratinat per a que el formatge en pols no es cremi ja que no es fon)

Emplatem i servim

Tot plegat ho podem tenir llest en 20 minutets i podeu treure i/o afegir el que vulgueu. Sovint afegeixo una petita capa de beixamel per a amorosir-ho és molt recomanable però a casa no son molt fanàtics d'aquesta cobertura.

Per cert, aquesta recepta ha quedat guanyadora en la dotzena edició del Concurs de Cuina Bonpreu-Esclat 2011.


Portada i recepta a "Receptes amb molt de gust" del 12è Premi de Cuina Bonpreu-Esclat (2011)


Àpalis, bon profit!!



El passat divendres (13/04/2012) vaig fer unes quantes racions d'aquest plat amb l'ajuda de la canalla per als "Divendres de Taverna" que organitza el Mulei. El plat va tenir molt bona acollida i es van acabar totes les racions previstes!! tot un èxit. Una recepta a tenir en compte...

El Roc i el Guiu a punt de farcir-les










5 comentaris:

  1. Anònim18/3/11

    He de dir que eren espectaculars!!!

    Cler

    ResponElimina
  2. Vols dir que tot plegat 20 minutets? Té pinta de ser bo, potser m'animo!!

    ResponElimina
  3. Anònim20/3/11

    des de ara mateix et declaro el meu mestre, aixo te una pinta de c...

    Carles

    ResponElimina
  4. Anònim21/3/11

    "Boníssiiiiiiiiimes!"

    Berta

    ResponElimina
  5. Anònim21/3/11

    A mi em va encantar, per llepar-se els dits!!!
    Guille

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)