Encara en plena temporada de calçots i aprofitant un grapat que em va sobrar de quan vam coure les faves i algun sofregit fet també amb aquesta ceba tan nostrada, us passo una nova proposta.
Els farcits permeten múltiples variables en funció de la temporada, la inventiva i les
preferències.
Avui doncs, albergínies farcides cuinades per un sopar especial amb comensals únics i molt estimats...
preferències.
Avui doncs, albergínies farcides cuinades per un sopar especial amb comensals únics i molt estimats...
Ens caldrà: Dues albergínies, mig quilo de bolets (congelats o frescos), cinc calçots, una tasseta de licor, una picada
(all, julivert, avellanes, pa sec, oli i sal), formatge per gratinar i formatge en pols
Primer netegem, tallem i buidem les albergínies (marcant amb un ganivet i buidant amb una cullera gran). Separem l'interior de l'albergínia i la tallem a daus més o menys uniformes.
Mentrestant, deshidratem els bolets a foc lent per a que treguin tota l'aigua i separem
Al mateix recipient que hem fet servir pels bolets, posem els calçots tallats en juliana i l'albergínia amb un bon raig d'oli a foc lent.
Remenem sovint i quan comenci a estar daurat i "potxat" afegim la tasseta de licor (conyac, xerès sec, etc...) i deixem reduir de nou cinc minuts. Afegim els bolets i els saltegem deu minuts i posar la picada. Rectificar de sal i pebre.
Mentre s'acaba de coure, escaldem les mitges albergínies (al microones o amb una olla ) i les omplim amb tot el farcit que tenim al foc abans que es tornin a refredar.
Posem el formatge per gratinar i una mica de formatge en pols (vigilant el gratinat per a que el formatge en pols no es cremi ja que no es fon)
Emplatem i servim
Tot plegat ho podem tenir llest en 20 minutets i podeu treure i/o afegir el que vulgueu. Sovint afegeixo una petita capa de beixamel per a amorosir-ho és molt recomanable però a casa no son molt fanàtics d'aquesta cobertura.
Per cert, aquesta recepta ha quedat guanyadora en la dotzena edició del Concurs de Cuina Bonpreu-Esclat 2011.
Per cert, aquesta recepta ha quedat guanyadora en la dotzena edició del Concurs de Cuina Bonpreu-Esclat 2011.
Portada i recepta a "Receptes amb molt de gust" del 12è Premi de Cuina Bonpreu-Esclat (2011) |
Àpalis, bon profit!!
El passat divendres (13/04/2012) vaig fer unes quantes racions d'aquest plat amb l'ajuda de la canalla per als "Divendres de Taverna" que organitza el Mulei. El plat va tenir molt bona acollida i es van acabar totes les racions previstes!! tot un èxit. Una recepta a tenir en compte...
El passat divendres (13/04/2012) vaig fer unes quantes racions d'aquest plat amb l'ajuda de la canalla per als "Divendres de Taverna" que organitza el Mulei. El plat va tenir molt bona acollida i es van acabar totes les racions previstes!! tot un èxit. Una recepta a tenir en compte...
El Roc i el Guiu a punt de farcir-les |
He de dir que eren espectaculars!!!
ResponEliminaCler
Vols dir que tot plegat 20 minutets? Té pinta de ser bo, potser m'animo!!
ResponEliminades de ara mateix et declaro el meu mestre, aixo te una pinta de c...
ResponEliminaCarles
"Boníssiiiiiiiiimes!"
ResponEliminaBerta
A mi em va encantar, per llepar-se els dits!!!
ResponEliminaGuille